Klinimed B.V. Tappersweg 8K 2031 ET Haarlem Tel. 085-7441446 info@klinimed.nl

BSN Elastomull windsels 4m x 4cm 20 rollen

BSN Elastomull windsels 4m x 4cm 20 rollen

€ 16,12

Elastomull elastisch fixatiewindsel voor het fixeren van verbanden op gebogen en veel bewegende lichaamsdelen of gewrichten.Elastomull kenmerkt zich als zeer rekbaar en is een hypoallergeen

Beschikbaarheid: Voorradig

€ 16,12

Details

Elastomull elastisch fixatiewindsel voor het fixeren van verbanden op gebogen en veel bewegende lichaamsdelen of gewrichten.

Elastomull kenmerkt zich als zeer rekbaar en is een hypoallergeen wit fixatiewindsel van 40% katoen, 30% vicose en 30% polyamide.
Door de weeftechniek en het gebruik van polyamide is het elastomull windsel bijzonder rekbaar (ongeveer 50% in de lengte), zelfs gecompliceerde verbanden kunnen hierdoor snel en gemakkelijk worden aangelegd. Er treden bij normaal gebruik, dankzij de elastische eigenschappen geen veneuze stuwingen op en de bewegingsvrijheid wordt nauwelijks beperkt. Om veneuze stuwingen te voorkomen, wordt het windsel bij voorkeur niet onder spanning aangebracht. Het is daarom gemakkelijker het windsel per winding af te rollen alvorens het verband te fixeren. Zelfs na langdurig gebruik neemt de elasticiteit niet af.
Dankzij het hoge katoen- en viscosegehalte en de wijdmazigheid van het weefsel, is het windsel zeer zacht, comfortabel en huidvriendelijk. De open weefstructuur zorgt er voor dat de huid goed kan ademen.
Het windsel kan in een autoclaaf of met behulp van gas worden gesteriliseerd.

Specificatie:

  • lengte-rek van ongeveer 50% 
  • elastisch; geschikt voor fixatie op gebogen of bewegende lichaamsdelen 
  • huidvriendelijk 
  • wit 
  • steriliseerbaar

Toepassen:

  • geschikt voor de fixatie van verbanden en splinten, met name op gebogen en bewegende lichaamsdelen, zoals armen, benen, vingers, tenen, hoofd, hals en romp 
  • als antisliplaag onder compressieverbanden 
  • als licht compressie- en steunverband, bijvoorbeeld na de verwijdering van een gipsspalk

Extra informatie

Aanbieding
Nee
Levertijd
Nee
Merk
Nee
Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!