• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer 2.000 producten

Ethilon hechtdraad

Ethilon hechtdraad de standaard niet resorbeerbare hechting.

Ethilon hechtdraad is een niet resorbeerbaar monofilament met een zeer glad oppervlak. Ethilon polyamide 6 en 66 is synthetisch en voorkomt bacteriegroei en minimaliseert weefselreactie.

Lees hier meer over Ethilon hechtdraad

De hechting glijdt goed door het weefsel. De kleur van ethicon ethilon hechtdraad is meestal zwart of blauw. Ethicon Ethilon biedt een natuurlijk verlengde treksterkte in het weefsel, omdat het een niet resorbeerbaar hechtdraad betreft. 

Dit hechtmateriaal wordt aanbevolen voor gebruik in zachte weefsels of ligatie, inclusief cardiovasculaire, ophtalmische en neurochirurgische procedures. Ethilon wordt, met uitzondering van de dunste maten, tijdens het verpakken aan een behandeling onderworpen die zowel de hanteerbaarheid als de soepelheid verbetert. De hoge mate van elasticiteit van het materiaal draagt bij aan de bijzondere sterkte. Deze eigenschap maakt het gebruik van microscopisch dunne draden bij alle vormen van micro-chirurgie mogelijk. De dunste ethilon hechtdraden zijn bevestigd aan naalden voor specialistische toepassin in bijvoorbeeld oogchirurgie, microchirurgie en plastische chirurgie. De dikkere draden zijn bevestigd aan naalden voor het sluiten voor onder andere de huid. 

Van belang bij het hechten is ook een goede grip op de naald. Kijk daarom ook eens bij onze naaldvoerders

Terug naar boven

Nieuwsbrief