• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Larynxmaskers - Medische Artikelen kopen?

Bent u op zoek naar een betrouwbaar adres voor medische larynxmaskers? Als dé leverancier op het gebied van chirurgische disposables biedt Klinimed u de mogelijkheid om uw larynxmaskers eenvoudig online te bestellen. Neem op uw gemak een kijkje in ons assortiment.

Lees hier meer over Larynxmaskers

Wat zijn larynxmaskers en waar worden ze voor gebruikt?

Het larynxmasker, ook wel LMA (Laryngeal Mask Airway) genoemd, werd in 1980 bedacht door de Britse anesthesioloog Dr. Archie Brain. Het is een medisch hulpmiddel dat voornamelijk wordt toegepast in de anesthesie en op de spoedeisende hulp en wordt gebruikt voor het openhouden van de luchtwegen. Via het larynxmasker kan de patiënt zelfstandig ademen of beademd worden. Larynxmaskers worden voornamelijk toegepast om de luchtwegen van bewusteloze patiënten of patiënten onder algehele anesthesie open te houden. Daarnaast worden ze gebruikt als alternatief voor endotracheale tubes (intubatie).

Wat zijn de voor- en nadelen van een larynxmasker?

Een groot voordeel van een larynxmasker ten opzichte van een endotracheale tube is dat een larynxmasker makkelijker en sneller in te brengen is. Het gebruik van een larynxmasker is een minder invasieve methode dan intuberen, waardoor bijwerkingen en klachten zoals keelpijn, irritaties, een hese stem en hoesten beperkt blijven. Een larynxmasker biedt ook uitkomst in situaties wanneer intuberen niet of nauwelijks mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer de patiënt of hulpverlener zich bij een ongeval in een lastige positie bevindt. Een nadeel van het larynxmasker is dat de luchtpijp (trachea) niet volledig wordt afgesloten. Er is dus een risico op aspiratie van de maaginhoud, waardoor het gebruik minder geschikt is bij niet-nuchtere patiënten.

Ons assortiment larynxmaskers

Larynxmaskers zijn bij Klinimed leverbaar zijn in verschillende uitvoeringen en maten. Voor volwassen vrouwen wordt doorgaans maat 3 of 4 gebruikt, voor volwassen mannen maat 4 of 5. Er zijn ook kleinere maten voor kinderen beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor disposable larynxmaskers, welke steriel en per stuk zijn verpakt. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de zogeheten I-gel larynxmaskers, welke zorgen voor een makkelijkere en snellere inbreng en minder risico op trauma.

Behalve voor larynxmaskers kunt u ook bij ons terecht voor andere producten op het gebied van beademing en intubatie, alsmede voor steriele afdekdoeken, instrumentenvelden en andere chirurgische disposables.

Larynxmasker online bestellen

Wilt u larynxmaskers online bestellen, dan bent u bij Klinimed aan het juiste adres. U bent bij ons altijd verzekerd van een bijzonder uitgebreid aanbod en een veilige betaling via de betaalmethode van uw voorkeur. Komt u ergens niet uit of heeft u behoefte aan een advies op maat? Neemt u dan even contact op met onze klantenservice. Voor antwoorden op inhoudelijke vragen kunnen wij een van onze deskundige productspecialisten raadplegen.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief