• Productexperts uit de zorg
 • Persoonlijke klantenservice
 • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
 • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Urinestrips

Urineonderzoek behoort nog altijd tot de meest gebruikte methodes om patiënten te screenen op bepaalde afwijkingen, aandoeningen en ziektes. Voor kwalitatief hoogwaardige urinetesten voor professioneel gebruik bent u bij Klinimed aan het juiste adres! Wij leveren uitsluitend de meest betrouwbare urinetesten en urine teststrips, van erkende merken als Roche, Siemens, Orion Diagnostica en Medi-Test. Snel geleverd, tegen scherpe prijzen. Bekijk ons uitgebreide assortiment online!

Lees hier meer over Urinestrips

Hoe gaat een urineonderzoek in zijn werk?

Een eenvoudig oriënterend urineonderzoek kan gemakkelijk worden verricht door huisartsen en huisartsassistentes, verpleegkundigen en verloskundigen. De patiënt wordt gevraagd om zijn of haar urine op te vangen in een urinebeker, welke vervolgens door de zorgverlener onderzocht wordt. Men kijkt dan eerst naar de kleur en helderheid van de urine, welke soms al indicaties (of juist uitsluitsel) van een mogelijke aandoening kunnen geven. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van urinestrips om de aan- of afwezigheid van bepaalde stoffen vast te stellen – hier gaan we zo verder op in.
Indien op basis van het oriënterend urineonderzoek wordt geconcludeerd dat er verder onderzoek nodig is, kan de urine worden doorgestuurd naar een klinisch laboratorium. Daar beschikt men over de kennis en apparatuur om een microscopisch sedimentonderzoek uit te voeren, waarmee meer informatie uit de urine gehaald kan worden en waarden nauwkeuriger kunnen worden vastgesteld.

Hoe werken urinestrips?

Het testen van de urine behoort tot een van de meest non-invasieve methodes om afwijkingen, aandoeningen en ziektes vast te stellen. De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat we steeds meer informatie uit urinetests kunnen halen, waardoor bloedprikken minder vaak nodig is. Urinetests worden gebruikt voor het bepalen van waarden. Bijvoorbeeld bij het vermoeden van urineweginfecties of cystitis. Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen eenvoudige urinetests die de aanwezigheid van bepaalde stoffen in de urine kunnen vaststellen, en urinetests die in staat zijn om de exacte hoeveelheid van één of meerdere stoffen in de urine te meten. Zelfs met zeer eenvoudige urinestrips kunt u bijvoorbeeld de hoeveelheid witte bloedcellen en nitriet bepalen. Ook voor het testen op de aanwezigheid van eiwitten in de urine zijn urinestrips verkrijgbaar.

Welke waarden kunnen worden gemeten met urinestrips?

Afhankelijk van welke urinestrips er gebruikt worden, kunnen de volgende waarden worden gemeten:

 • Bilirubine;
 • Eiwit;
 • Erytrocyten/hemoglobine;
 • Glucose;
 • Ketonen;
 • leukocyten;
 • Nitriet;
 • pH;
 • Urobilinogeen.

Ons assortiment urinestrips

Het urinestrips assortiment van Klinimed biedt voor elke waarde de meest betrouwbare testoplossing. We hebben specifieke tests die één bepaalde waarde meten, zoals de Accu-Chek Ketur strips; deze zijn speciaal ontwikkeld voor het vaststellen van ketonen in de urine. Maar we hebben ook diverse urineteststrips die meerdere waarden tegelijk kunnen bepalen. Neem nu bijvoorbeeld de Roche Combur 7 urineteststrips; deze meten pH, eiwit, glucose, leucocyten, nitriet, bloed en ketonen.
Daarnaast leveren wij diverse urineteststrips van Medi-Test en Siemens. Verder kunt u bij ons terecht voor urinebekers, faeces opvangpotjes, afleeskaarten, dipslides en een broedstoof voor dipslides.

Bent u nog op zoek naar een betrouwbare analyzer voor urinetests? Wij hebben diverse urineanalyzers in het assortiment, welke tegen verrassend gunstige prijzen geleverd kunnen worden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Alle producten in onze webshop zijn voorzien van gedetailleerde productomschrijvingen met informatie over toepassingen en gebruik. Daarbij ziet u direct of wij het betreffende product op voorraad hebben. Dat is wel zo prettig!

Uiteraard leveren wij nog veel meer medische hulpmiddelen op het gebied van onderzoek en behandeling. Hierbij kunt u denken aan onder andere bloedsuikerstrips, bloedlancetten en prikpennen, injectienaalden en vacutainer buizen en bloedafname producten, maar ook aan zwangerschapstesten, echo printpapier en ultrageluidsgel.

Urine teststrips bestellen

Alle urinetests, urine teststrips en toebehoren in het Klinimed assortiment kunt u heel gemakkelijk en snel online bestellen, op het moment dat het u het beste uitkomt. Daarbij profiteert u altijd van een veilige transactie en een snelle levering. Ook onze service laat niets te wensen over. Voor deskundig advies kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop. Bestellingen worden bij ons standaard op dinsdagen en vrijdagen verzonden. Indien u een spoedbestelling wilt plaatsen of een bestelling wilt wijzigen, raden wij u aan om even telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice. Op die manier kunnen wij u namelijk sneller van dienst zijn. Bel ons gerust op telefoonnummer 085-7441446, we helpen u graag!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief