• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Visusonderzoek

Visustest met visuskaarten

Visus onderzoek is het onderzoek naar het gezichtsveld en het vermogen om te kijken. Klinimed voert hiervoor een assortiment van visuskaarten voor de jeugdgezondheidszorg en de volwassene zorg zoals de amsterdamse plaatjes kaarten, landoltse ringen kaart, leesstokjes, leesboekjes en diverse andere mogelijkheden.

Lees hier meer over Visustest en visuskaarten

Landolt ringen of APK-Tov kaart?

Bij de JGZ verdient het de voorkeur volgens het NCJ om te werken met de juiste afstand voor het afnemen van een visustest. Bij opsporing van visuele stoornissen is er namelijk een behoorlijk verschil tussen de Landolt ringen test die op 5 meter afgenomen dient te worden en de APK-TOV kaart op 3m afstand. Echter luidt het devies iets is beter dan niets, maar volg bij voorkeur de richtlijnen. 

Voor de visuskaarten hebben wij visuskasten geschikt voor de meeste visuskaarten. Let op: dit wijkt wel eens af. Kijk goed de afmeting na.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief