Zilvernitraat en zilvernitraatstiften

Zilvernitraat is het zilverzout van salpeterzuur en heeft een cauteriserende en adstringerende werking. Het wordt daarom veel gebruikt voor het behandelen van wratten (verrucae), abnormaal littekenweefsel (keloïd of ‘wild vlees’) en hypergranulatie (overmatige vorming van granulatieweefsel); dit laatste kan onder andere voorkomen wanneer schuimverband te lang is blijven zitten. Zilvernitraat wordt ook wel de ‘helse steen’ (lapis infernalis) genoemd. Dit omdat de huid, wanneer deze met vocht en zilvernitraat in aanraking komt, verkleurd naar donkerblauw, grijs of zelfs zwart. Zilvernitraat is voor medische toepassingen verkrijgbaar als stiften of sticks. Deze worden gebruikt om het aangetaste weefsel aan te stippen. U kunt bij Klinimed terecht voor het aanschaffen van zowel zilvernitraatstiften als zilvernitraatsticks. Deze zijn heel gemakkelijk en snel online te bestellen. Bekijk ons assortiment en laat u overtuigen door onze klantgerichte service!

Lees hier meer over Zilvernitraat

Ons assortiment zilvernitraat

Klinimed biedt u diverse zilvernitraatstiften van Bray Avoca. Deze zijn verkrijgbaar met concentraties van 40%, 75% en 95% zilvernitraat. Hoe hoger het percentage, hoe sneller de werking wordt geactiveerd. De hoeveelheid zilvernitraat die vrijkomt is afhankelijk van hoe lang de werkzame stof met vocht in contact is.
Qua effectiviteit maakt het percentage van de zilvernitraatstift dus niet zoveel uit.
U kunt kiezen voor een zilvernitraatstift met dop, welke herbruikbaar is. Daarnaast hebben we losse zilvernitraat sticks voor eenmalig gebruik; deze zijn buigbaar, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor toepassingen op lastig bereikbare plaatsen.

Behalve voor zilvernitraat kunt u ook bij Klinimed terecht voor andere producten op het gebied van diagnostiek en behandeling, waaronder bloedlancetten en prikpennen, hemocue cuvetten, visustesten en visuskaarten en zwangerschapstesten.

Tips voor het gebruiken van een zilvernitraatstift

Hieronder een aantal belangrijke tips voor het gebruiken van zilvernitraat:

  • Zilvernitraat tast ook gezond weefsel aan. Het is dus zeer belangrijk dat de zilvernitraatstift niet in contact komt met de gezonde huid.
  • Het is raadzaam om bij het gebruiken van zilvernitraat altijd natriumchloride (NaCI) 0,9% achter de hand te houden; dit is namelijk in staat om zilvernitraat te neutraliseren.
  • Draag altijd beschermende handschoenen bij behandelingen met zilvernitraat.
  • Het te behandelen weefsel dient eerst te worden bevochtigd; zilvernitraat reageert namelijk met vocht.
  • Gebruik zilvernitraat nooit rond de ogen – wanneer het met de ogen in aanraking komt, kan het door de reactie met eiwit mogelijk oogschade veroorzaken.
  • Zilvernitraat mag niet vaker dan één keer per dag gebruikt worden en niet langer dan drie weken.

Zilvernitraatstiften bestellen

Klinimed dé medische groothandel voor onder andere al uw medische apparatuur, medische instrumenten en verpleegartikelen. Wij leveren onder andere aan ziekenhuizen, huisartsen, privéklinieken en opleidingsinstanties. Ook zilvernitraatstiften zijn heel eenvoudig te bestellen via onze online shop. U betaalt veilig en gemakkelijk via de betaalmethode van uw voorkeur en bent altijd verzekerd van een prima service! Heeft u nog vragen over zilvernitraat of over onze andere producten? Neemt u dan gerust contact op met de klantenservice van Klinimed. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-7441446. Ook voor het plaatsen van een spoedbestelling of het wijzigen van een bestaande bestelling adviseren wij om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn.

Terug naar boven

Nieuwsbrief