• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Zilvernitraat en zilvernitraatstiften

Zilvernitraat is het zilverzout van salpeterzuur en heeft een cauteriserende en adstringerende werking. Het wordt onder andere gebruikt voor de behandeling van wratten, abnormaal littekenweefsel en hypergranulatie. Zilvernitraat ziet eruit als heldere, kleurloze kristallen en wordt ook wel de ‘helse steen’ (lapis infernalis) genoemd. Dit omdat de huid, wanneer deze met vocht en zilvernitraat in aanraking komt, verkleurd naar donkerblauw, grijs of zelfs zwart. Zilvernitraat is voor medische toepassingen verkrijgbaar als stiften of sticks. Deze worden gebruikt om het aangetaste weefsel aan te stippen. U kunt bij Klinimed terecht voor het aanschaffen van zowel zilvernitraatstiften als zilvernitraatsticks. Deze zijn heel gemakkelijk en snel online te bestellen. Bekijk ons assortiment en laat u overtuigen door onze klantgerichte service!

Let op: zilvernitraatstiften zijn alleen voor professioneel gebruik geschikt door een BIG geregistreerde zorgprofessionals. Dit product is alleen leverbaar aan zorgprofessionals of bedrijven die aantoonbaar een zorgprofessional in dienst hebben. Consulteer bij bijwerkingen onmiddelijk uw arts.

 

Lees hier meer over Zilvernitraat

Voor welke toepassingen kan men zilvernitraat gebruiken?

Vanwege de cauteriserende en adstringerende werking wordt zilvernitraat veel gebruikt voor het behandelen van wratten (verrucae) en abnormaal littekenweefsel (keloïd of ‘wild vlees’). Daarbij is aanstippen met zilvernitraat al sinds de middeleeuwen de meest gebruikte behandelmethode bij hypergranulatie (overmatige vorming van granulatieweefsel). Hypergranulatie kan onder andere voorkomen als gevolg van langdurige infecties, irritaties, allergenen en externe wrijving (bijvoorbeeld wanneer schuimverband te lang is blijven zitten). De behandeling van hypergranulatie met zilvernitraat is doorgaans zeer effectief. Soms is er echter dusdanig veel granulatieweefsel is gevormd dat de behandeling met zilvernitraat niet aanslaat. In deze gevallen kan er worden gekozen voor een behandeling met lokale corticosteroïden of chirurgische technieken waarbij de arts gebruik maakt van een scalpel of curette om het granulatieweefsel te egaliseren of weg te snijden.

Ons assortiment zilvernitraat

Klinimed biedt u diverse zilvernitraatstiften van de Britse fabrikant Bray Avoca. Deze zijn verkrijgbaar met concentraties van 40% zilvernitraat (rode verpakking), 75% zilvernitraat (gele verpakking) en 95% zilvernitraat (blauwe verpakking). Hoe hoger het percentage, hoe sneller de werking wordt geactiveerd. De hoeveelheid zilvernitraat die vrijkomt is afhankelijk van hoe lang de werkzame stof met vocht in contact is. Qua effectiviteit maakt het percentage van de zilvernitraatstift dus niet zoveel uit. U kunt kiezen voor een zilvernitraatstift met dop, welke herbruikbaar is. Daarnaast hebben we losse zilvernitraat sticks voor eenmalig gebruik; deze zijn buigbaar, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor toepassingen op lastig bereikbare plaatsen.

Behalve voor zilvernitraat kunt u ook bij Klinimed terecht voor andere producten op het gebied van diagnostiek en behandeling, waaronder bloedlancetten en prikpennen, hemocue cuvetten, visustesten en visuskaarten en zwangerschapstesten.

Tips voor het gebruiken van een zilvernitraatstift

Hieronder een aantal belangrijke tips voor het gebruiken van zilvernitraat:

  • Zilvernitraat tast ook gezond weefsel aan. Het is dus zeer belangrijk dat de zilvernitraatstift niet in contact komt met de gezonde huid.
  • Het is raadzaam om bij het gebruiken van zilvernitraat altijd natriumchloride (NaCI) 0,9% achter de hand te houden; dit is namelijk in staat om zilvernitraat te neutraliseren.
  • Draag altijd beschermende handschoenen bij behandelingen met zilvernitraat.
  • Het te behandelen weefsel dient eerst te worden bevochtigd; zilvernitraat reageert namelijk met vocht.
  • Gebruik zilvernitraat nooit rond de ogen – wanneer het met de ogen in aanraking komt, kan het door de reactie met eiwit mogelijk oogschade veroorzaken.
  • Zilvernitraat mag niet vaker dan één keer per dag gebruikt worden en niet langer dan drie weken.

Zilvernitraatstiften bestellen

Klinimed dé medische groothandel voor onder andere al uw medische apparatuur, medische instrumenten en verpleegartikelen. Wij leveren onder andere aan ziekenhuizen, huisartsen, privéklinieken en opleidingsinstanties. Ook zilvernitraatstiften zijn heel eenvoudig te bestellen via onze online shop. U betaalt veilig en gemakkelijk via de betaalmethode van uw voorkeur en bent altijd verzekerd van een prima service! Heeft u nog vragen over zilvernitraat of over onze andere producten? Neemt u dan gerust contact op met de klantenservice van Klinimed. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-7441446. Ook voor het plaatsen van een spoedbestelling of het wijzigen van een bestaande bestelling adviseren wij om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief