Latex handschoenen | Klinimed | Uw medische groothandel

Latex handschoenen

De juiste wegwerphandschoenen? Dat is de vraag. Er zijn meerdere soorten handschoenen. Waaronder latex handschoenen en bijvoorbeeld nitril handschoenen. De meest verkochte handschoenen in het assortiment van Klinimed zijn de handschoenen van latex. De wegwerphandschoentjes zijn gemaakt van rubber, een natuurlijk product. In tegenstelling tot die van nitril. Die zijn van synthetisch rubber. Latex wegwerphandschoenen zijn ook iets dikker dan nitril handschoenen. Echter zijn die laatste weer wat steviger.

De meest belangrijke reden om niet voor handschoenen van dit materiaal te kiezen is latexallergie. Sommige patiënten zijn allergisch voor latex. Voor de rest zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van latex.

Voordelen latex handschoenen

  • Ze bieden een hoge aanrakingsgevoeligheid
  • Zeer kleine kans bij gebruik op besmetting of infecties 
  • Goede prijs- en kwaliteitverhouding Eenvoudig aan te trekken 
  • Ze voelen aan als een tweede huid 
  • Ze zijn ademend dus kunnen langere tijd gebruikt worden 
  • Biologisch afbreekbaar (Daar zijn we bij Klinimed zeer voorstander van) 

Merken latex wegwerphandschoenen

Bij Klinimed hebben we verschillende soorten en maten latex wegwerphandschoenen in het assortiment. Onder andere de wegwerphandschoentjes van Sempercare van de fabrikant Sempermed. En de handschoenen van Handsafe. Beide merken voldoen aan de medische normen EN 374 en EN455. Bovendien kennen ze een hoog draagcomfort. ze bieden goede grip, zelfs in vochtige omgevingen. Zo kunt u uw instrumenten goed hanteren. Gepoederde handschoenen zijn eenvoudig aan te trekken, maar ook de poedervrije Sempercare variant met inner coating is gemakkelijk aan te trekken.

Vragen over latex handschoenen

Kunt u in ons ruime assortiment de juiste handschoenen niet vinden? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar.

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!