Nitril handschoenen | Klinimed | Uw medische groothandel

Nitril handschoenen

Wat is het verschil tussen nitril handschoenen en latex handschoenen? Latex handschoenen zijn van rubber terwijl de nitrile handschoen gemaakt is van synthetisch rubber. Vaak worden ze gebruikt als alternatief voor de latex variant. Sommige patiënten zijn allergisch voor latex. Bovendien zijn de nitril handschoenen beter voor het milieu. Ze kunnen immers vaker gebruikt worden en zijn steviger. Ze zijn goed bestendig tegen olie, vetten en verschillende chemicaliën. Maar ze zijn niet geschikt voor stoffen als ketonen, stikstof en oxiderende zuren.

Verschillende merken nitrile handschoenen

In het assortiment van Klinimed zijn verschillende merken handschoenen te vinden. En verschillende maten en kleuren. Bijvoorbeeld poedervrije roze handschoenen van Sensicare. Sensicare handschoenen worden gefabriceerd door het Amerikaanse Medline. Ze zijn verkrijgbaar in de maten XS, S, M en L.

Naast de roze Sensicare handschoenen hebben we in ons assortiment ook de Sensicare Ultra van het Europese Medica. Deze zijn verkrijgbaar in de maten XS, S, M, L en XL. De Sensicare Ultra handschoenen worden vooral ingezet wanneer hygiëne en testgevoeligheid van belang zijn.

Ook van fabrikant Medline in ons assortiment: Sensicare ICE. Deze 'chemohandschoenen' worden vooral ingezet bij cytostatica. Ze zijn daarvoor ook getest op een twaalftal cytostatica door het Amerikaanse ASTDM. Bij ons zijn deze handschoenen verkrijgbaar in de maten S, M en L.

Ook zijn bij ons de nitrile handschoenen van Finetouch en Polyco verkrijgbaar. Zit de maat die u zoekt er niet tussen? Geen probleem. Wij kunnen andere maten voor u regelen.

Vragen over Nitril handschoenen

Wilt u informatie over de nitril handschoenen? Bijvoorbeeld over de maatvoering of de soort? Neemt u dan contact met ons op. Ons enthousiaste team helpt u graag verder. De meeste handschoenen zijn direct uit onze voorraad leverbaar.

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!