Latex handschoenen | Klinimed | Uw medische groothandel

Bent u op zoek naar de juiste disposable handschoenen? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten, waaronder latex handschoenen, vinyl handschoenen en nitril handschoenen. De meest verkochte disposable handschoenen in het assortiment van Klinimed zijn de handschoenen van latex. Deze wegwerphandschoentjes zijn gemaakt van rubber, een natuurlijk product. Dit in tegenstelling tot de nitril handschoenen, welke zijn vervaardigd van synthetisch rubber. Latex wegwerphandschoenen zijn ook iets dikker dan nitril handschoenen. Echter zijn die laatste weer wat steviger. Bekijk op uw gemak ons uitgebreide assortiment en bestel direct uw handschoenen online!

Lees hier meer over Latex handschoenen

Voordelen latex handschoenen

De meest belangrijke reden om niet voor latex te kiezen is latexallergie. Sommige patiënten en behandelaars zijn namelijk allergisch voor latex. Afgezien daarvan zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van latex. Deze disposable handschoenen zijn geschikt omdat:

  • Ze bieden een hoge aanrakingsgevoeligheid;
  • Zeer kleine kans op besmetting of infecties;
  • Goede prijs- en kwaliteitverhouding;
  • Eenvoudig aan te trekken;
  • Ze voelen aan als een tweede huid;
  • Dankzij de ademende eigenschappen kunnen ze langere tijd gebruikt worden; 
  • Biologisch afbreekbaar (daar zijn we bij Klinimed zeer voorstander van). 
  • Een goed alternatief voor vinyl handschoenen, welke alleen nog maar bij het schoonmaken gebruikt mogen worden volgens de wetgeving.

Merken latex wegwerphandschoenen

Bij Klinimed hebben we verschillende soorten latex wegwerphandschoenen in het assortiment. Hierbij kunt u denken aan de wegwerphandschoentjes van Sempercare van de fabrikant Sempermed en de handschoenen van Handsafe. Beide merken voldoen aan de medische normen EN374 en EN455. Bovendien kennen ze een hoog draagcomfort. U bent verzekerd van een goede grip, zelfs in vochtige omgevingen. Zo kunt u uw instrumenten goed hanteren. Gepoederde handschoenen zijn gemakkelijk aan te trekken, maar ook de poedervrije Sempercare variant met inner coating trekt u probleemloos aan. Vanzelfsprekend zijn onze latex handschoenen leverbaar in verschillende maten – u bent dus verzekerd van een optimale pasvorm!

Voor het beste comfort en een optimale veiligheid bij chirurgische ingrepen leveren wij ook diverse steriele handschoenen uit latex

Latex handschoenen online bestellen

U bent daarbij altijd verzekerd van een prima service! Kunt u in ons ruime assortiment de juiste handschoenen niet vinden? Of heeft u nog vragen over latex handschoenen of andere beschermende kleding? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt u graag verder!

Terug naar boven

Nieuwsbrief