• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Medische handschoenen

Medische handschoenen zijn producten waar, met het oog op infectie preventie, hoge eisen aan worden gesteld. Het is dan ook zeer belangrijk dat u de juiste handschoenen gebruikt voor uw werkzaamheden. Gelukkig kunt u altijd terecht bij Klinimed! Wij hebben de juiste handschoenen voor alle denkbare beroepsgroepen en toepassingen. Bekijk ons uitgebreide assortiment en plaats vandaag nog uw bestelling!

Lees hier meer over Medische handschoenen

Welke soorten medische handschoenen zijn er verkrijgbaar?

Hieronder lichten we kort de verschillende soorten medische handschoenen toe:

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn vervaardigd van rubber, een natuurlijk product. Ze zijn relatief dik en bieden daardoor een optimale bescherming tegen overdracht van bacteriën een virussen. Het zijn prima handschoenen voor een breed scala aan medische toepassingen, mits de patiënt en behandelaar geen latex allergie hebben.

Nitrile handschoenen

Nitril handschoenen zijn vervaardigd uit synthetisch rubber. Ze zijn doorgaans iets minder dik dan latex handschoenen, maar wel steviger. Nitril handschoenen zijn het meest gebruikte alternatief voor situaties waarin geen latex handschoenen gebruikt kunnen worden in verband met overgevoeligheid of allergie voor latex.

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen zijn vervaardigd uit PVC. Ze zijn minder sterk dan handschoenen van latex of nitril, en daardoor niet geschikt voor de meer veeleisende medische toepassingen. Er zijn echter voldoende situaties waarin vinyl handschoenen prima volstaan.

Alle bovengenoemde soorten zijn als steriele handschoenen verkrijgbaar.

Ons assortiment medische handschoenen

Of u nu latex handschoenen, nitril handschoenen of vinyl handschoenen nodig heeft, bij Klinimed vindt u ongetwijfeld wat u zoekt. Wij leveren medische handschoenen van duurzame kwaliteit, van betrouwbare merken zoals MedLine, Klinion, Polyco, Sempercare en Ansell. We hebben een zeer brede maatvoering, zodat u altijd een goed passende handschoen kunt vinden. Ook heeft u de keuze uit gepoederde en ongepoederde handschoenen.
We hebben overigens ook goedkopere PE wegwerphandschoenen op voorraad. Deze zijn niet geschikt voor medische toepassingen maar kunnen bijvoorbeeld wel voor schoonmaakwerkzaamheden gebruikt worden.

Behalve voor medische handshoenen kunt u ook bij ons terecht voor andere chirurgische disposables, zoals operatie mutsen, chirurgische jassen en steriele afdekdoeken.

Welke handschoen maat heb ik nodig?

De juiste maat handschoenen is van essentieel belang voor een optimaal draagcomfort. Bovendien is een goed passende handschoen belangrijk voor het waarborgen van de hygiëne; met name bij chirurgische toepassingen is dit van levensbelang. U kunt de juiste handschoen maat eenvoudig bepalen door de breedte van uw handpalm (van links naar rechts) op te meten. Het aantal centimeters geeft aan welke handschoen maat u nodig heeft.

  • XS: 7 centimeter
  • S: 8 centimeter
  • M: 9 centimeter
  • L: 10 centimeter
  • XL: 11 centimeter
  • XX: 12 centimeter

Indien u tussen twee maten in zit, adviseren wij om de kleinste maat te nemen. Op die manier bent u verzekerd van optimaal aansluitende medische handschoenen.

Waar moet ik verder op letten bij het aanschaffen van medische handschoenen?

Behalve op de juiste soort en maat handschoenen zijn er nog een aantal andere aandachtspunten om rekening mee te houden. Medische handschoenen dienen in elk geval van een CE-keurmerk voorzien te zijn. Daarnaast moeten ze voldoen aan de van toepassing zijnde NEN-normeringen (afhankelijk van waar u de handschoen voor gaat gebruiken). Deze zijn te vinden op de verpakking en in de productomschrijving op onze website. Voor disposable handschoenen worden de volgende normeringen gehanteerd:

EN 420: Algemene vereisten voor handschoenen
EN 388: Bescherming tegen mechanische risico's (schuren, snijden, scheuren en puncties)
EN 374: Bescherming tegen chemicaliën en micro-organismen
EN 407: Bescherming tegen thermische gevaren (hitte en vuur)
EN 421: Bescherming tegen (ioniserende) straling en radioactieve besmetting
EN 511: Bescherming tegen (A) geleidingskoude, (B) contactkoude en (C) waterdoorlaatbaarheid

Medische handschoenen online bestellen

Medische handschoenen bestelt u snel en eenvoudig via de online shop van Klinimed. Vrijwel alle merken en maten zijn direct uit voorraad leverbaar! Twijfelt u over welke medische handschoenen het best geschikt zijn voor uw specifieke werkzaamheden? Of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment medische disposables? Neemt u dan gerust contact op met Klinimed. De medewerkers van onze klantenservice staan u graag te woord!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief