• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Medische mondmaskers

De vraag naar medische mondmaskers en mondkapjes is de laatste jaren sterk gestegen. Dit heeft te maken met de opkomst van virussen zoals ebola, SARS, het norovirus en niet te vergeten COVID-19, de recente variant van het coronavirus. Ook de lastig te bestrijden MRSA-bacterie, die voornamelijk in ziekenhuizen wordt aangetroffen, maakt het gebruik van dergelijke bescherming van levensbelang. Medische mondmaskers beschermen patiënt, drager en omgeving en zijn een cruciaal onderdeel van maatregelen op het gebied infectie preventie. Bekijk het aanbod medische mondmaskers van Klinimed en plaats vandaag nog uw bestelling!

Lees hier meer over Medische mondmaskers

Welke soorten medische mondmaskers zijn er verkrijgbaar?

Grofweg kunnen we twee soorten medische mondmaskers onderscheiden: chirurgische mondmaskers en ademhalingsbeschermingsmaskers.

Chirurgische mondmaskers

Chirurgische mondmaskers beschermen de patiënt en de omgeving van de drager tegen besmetting via onder andere spatten en speeksel. Deze medische mondmaskers moeten voldoen aan de EN 14683 normering en het Besluit Medische Hulpmiddelen (Europese richtlijn 93/42/EEG). Chirurgische mondmaskers worden ook weer in drie typen onderverdeeld: Type I, Type II en Type IIR.

Ademhalingsbeschermingsmaskers

Ademhalingsbeschermingsmaskers, ook wel FFP mondmaskers genoemd, beschermen de drager tegen het inhaleren van besmette, schadelijke partikels die door de lucht verspreid worden. Deze medische mondmaskers (die overigens ook bescherming bieden tegen het norovirus) moeten voldoen aan de EN 149+A1 normering en aan de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen (Europese richtlijn 89/686/EEG). Ademhalingsbeschermingsmaskers worden ook in drie typen onderverdeeld: FFP1 (minimaal 80% bescherming), FFP2 (minimaal 94% bescherming) en FFP3 (minimaal 99% bescherming).

Welke medische mondmaskers zijn geschikt voor mij?

In verschillende landen worden verschillende normen gehanteerd worden. Omdat deze normen vaak (deels) overlappen, kan het lastig zijn om vast te stellen welke mondmaskers nu wel en niet geschikt zijn voor uw specifieke toepassing.

Het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in maart 2020 uitgebreid overlegd met onder andere het RIVM. Zij hebben toen geconcludeerd dat bepaalde mondmaskers die buiten de EU zijn goedgekeurd, gelijkwaardig zijn aan de FFP2 en FFP3 mondmaskers die aan de Europese EN-149 2001 norm voldoen. Het betreft de volgende mondmaskers:

  • Mondmaskers uit China: KN95 en KP95, respectievelijk KN100 en KP100, welke zijn getoetst aan de Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm);
  • Mondmaskers uit de Verenigde Staten: N95, P95 en R95, respectievelijk N100, P100, R100, P99 en R99, welke zijn getoetst aan de Amerikaanse NIOSH 42 CFR 84 norm.

Vanzelfsprekend dienen de mondmaskers in deugdelijke staat te zijn. Ook dienen ze van de benodigde markeringen te zijn voorzien en mag de uiterste houdbaarheidsdatum niet zijn overschreden.

Ons assortiment medische mondmaskers

Klinimed biedt u een uitgebreid assortiment medische mondmaskers van toonaangevende fabrikanten zoals Medline, Halyard, Euroguard en 3M. Wij leveren alle typen chirurgische mondmaskers en ademhalingsbeschermingsmaskers, zodat u altijd van de juiste bescherming gebruik kunt maken. Of u nu op zoek bent naar chirurgische mondmaskers, FFP3 ademhalingsbeschermingsmaskers (met of zonder ventiel), eendenbek mondmaskers of kindermondmaskers, we hebben het allemaal.

Behalve medische mondmaskers leveren wij uiteraard nog meer producten op het gebied van infectie preventie. Hierbij kunt u denken aan onder andere medische handschoenen, handdesinfectie middelen en MRSA pakketten.

Medische mondmaskers online bestellen

Heeft u medische mondmaskers nodig? Dan bent u bij Klinimed aan het juiste adres! Als medische groothandel streven wij ernaar om u de best mogelijke service te kunnen bieden. U bent dan ook altijd verzekerd van een veilige transactie en een snelle levering. Heeft u nog vragen met betrekking tot het gebruik van medische mondmaskers? Neemt u dan even contact op met de klantenservice van Klinimed. Onze behulpzame medewerkers staan u graag te woord.

Terug naar boven

Merk

  • 3M (5)
  • Euroguard (1)
  • Huismerk (3)

Kleur

  • Transparant (1)
review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief