• Productexperts uit de zorg
 • Persoonlijke klantenservice
 • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
 • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Onderzoekbankrollen - papier

Het gebruik van hygiënisch papier op een onderzoeksbank lijkt wellicht vanzelfsprekend, echter werd dit oorspronkelijk gedaan om de onderzoekbank van de behandeld arts te beschermen; deze verkleurden vaak snel als gevolg van veelvuldig gebruik van desinfectiemiddelen en alcohol. Gelukkig zijn hedendaagse desinfectiemiddelen zoals alcoholdoekjes aldehyde-vrij en vriendelijker voor oppervlakten. Het gebruik van onderzoekbank papier is uiteraard niet alleen van belang voor het beschermen van de onderzoeksbank, maar ook voor het beschermen van de kleding van uw patiënten. Bovendien zorgt het ervoor dat u zo hygiënisch mogelijk kunt werken. Een dispenser, die vaak aan de onderzoeksbank bevestigd is, zorgt ervoor dat u gemakkelijk en snel een nieuw vel papier kunt uittrekken zonder dat u iets anders hoeft aan te raken. Klinimed levert een uitgebreid assortiment papieren onderzoekbankrollen, welke eenvoudig online te bestellen zijn.

Lees hier meer over Papier en onderzoekbankrollen

Welke eigenschappen zijn belangrijk bij onderzoekbankpapier?

Onderzoekbankpapier moet in de eerste plaats natuurlijk bijdragen aan het waarborgen van een optimale hygiëne. Het moet de onderzoeksbank of behandelstoel beschermen tegen vlekken en (kruis)besmetting van bacteriën en virussen tussen patiënten en behandelaars voorkomen.
Ook de kwaliteit van het papier is belangrijk; het moet sterk en duurzaam zijn om te voorkomen dat het scheurt en het mag niet aan de huid blijven plakken. Om uw patiënten een optimaal comfort te kunnen bieden, dient het onderzoekbankpapier prettig aan te voelen wanneer men erop gaat liggen. In bepaalde gevallen kan het wenselijk zijn om extra absorberend onderzoekbankpapier te gebruiken.

Welke soorten onderzoekbankpapier zijn er verkrijgbaar?

Klinimed biedt een ruim aanbod op het gebied van onderzoekbankrollen. U heeft de keuze uit geperforeerd en ongeperforeerd papier. Omdat een enkele laag papier soms snel kan scheuren, leveren wij naast enkellaagse papierrollen ook 2-laagse papierrollen. Onze rollen onderzoekbankpapier zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, zodat er voor elke dispenser en elke onderzoekbank een passend formaat te vinden is. Wij leveren uitsluitend onderzoekbankpapier van betrouwbare merken, zoals het Valaroll onderzoekbankpapier van Hartmann, Medirol onderzoekbankpapier van Tork en diverse onderzoekbankrollen van het Portugese merk Bastos. Daarnaast vindt u in deze categorie disposable lakens, hoofdsteunhoezen voor behandelstoelen en diverse kleinere papierrollen, alsmede hygiënische handdoekjes.

Vanzelfsprekend kunt u ook bij ons terecht voor andere producten op het gebied van infectie preventie. Hierbij kunt u denken aan steriele handschoenen, medische mondmaskers en handdesinfectie middelen.

Wat zijn de voordelen van onderzoekbankpapier?

 • Optimale bescherming van onderzoeksbanken;
 • Waarborgt de hygiëne tijdens onderzoek en behandeling van patiënten;
 • Ideaal voor o.a. (huis)artsen, tandartsen, pedicures en fysiotherapeuten;
 • Keuze uit enkellaags of dubbellaags papier;
 • Leverbaar in verschillende breedtes.

Papier voor onderzoekbanken online bestellen

Bestel uw onderzoekbankpapier bij Klinimed en profiteer van onze uitstekende service! U bent bij ons altijd verzekerd van een veilige transactie. Daarbij zijn vrijwel alle producten direct uit voorraad leverbaar. Heeft u nog vragen met betrekking tot onderzoekbankpapier? Of bent u op zoek naar een specifiek merk? Neemt u dan even contact op met onze klantenservice. Onze behulpzame medewerkers staan u graag te woord!

onderzoekbankpapier op rol

Terug naar boven

Merk

 • Huismerk (1)

Kleur

 • Wit (8)
 • Zwart (1)

Dikte

 • 1 laags (1)
 • 2 laags (3)
 • 3 laags (1)

Oplosbaarheid

 • Snel Oplosbaar (5)
review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief