Sterilisatie verpakkingen

Sterilisatie verpakkingen zijn verpakkingen die gebruikt worden om instrumenten te beschermen en te verpakken tegen virussen, bacterien en andere pathogenen.

Sterilisatie verpakkingen worden vaak gebruikt in de huisartsenpraktijk, kliniek en huisartsenpost. De bekende laminaatrollen en sterilisatiezakjes worden op rol of in een kant en klare maat geleverd. De sterilisatie verpakkingen zijn leverbaar van diverse merken zoals Medicom, Steriking en anderen. Sterilisatie verpakkingen worden geleverd in verschillende varianten zoals bijvoorbeeld met een selfsealende flap, valk of met een zijvouw. Naast sterilisatiezakjes hebben wij ook inlegvallen, trayliners en dustcovers.

Lees hier meer over Sterilisatie verpakkingen

Hoe lang zijn gesteriliseerde instrumenten houdbaar?

Onze fabrikanten werken conform de europese richtlijnen en voldoen daar ook aan. Toch krijgen we deze vraag vaak. De stelregel vanuit de NHG: "Als deze onbeschadigd en in een afgesloten bak behouden worden specifiek voor steriele instrumenten kan de houdbaarheid van de instrumenten verhoogd worden tot zes maanden." Normaliter is dat 1 maand en bij een dubbele laminaatverpakking 2 maanden.

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief