Klinimed B.V. Tappersweg 8K 2031 ET Haarlem Tel. 085-7441446 info@klinimed.nl

Medische Spirometers

Medische Spirometers voor longfunctie onderzoek

Spirometers worden gebruikt voor het bepalen van chronische respitoire ziektes zoals Astma en COPD. Het is belangrijk om te weten wat u wilt gaan meten met de medische spirometer zoals het meten van PEF(piekstroom) of het totaal uitgeblazen volume (FVC), index van TIffenau en natuurlijk de forced vital capacity. Voor optimaal resultaat hebben wij verschillende spirometers. Zo hebben wij handmatige spirometers, spirometers met pc applicatie en een standalone desktop variant spirometer.

Welke typen spirometer zijn er?

Spirometers kunnen op verschillende manieren meten sommige werken met behulp van een turbine, een pneumatochmeter werkt weer door het meten van drukverschillen en er zijn ook ultrasone spirometers die debieten meten door het doppler effect op ultrasone golven.

Waar let je op bij het kopen van een spirometer?

Omdat de gemiddelde spirometer toch een beste aanschaf is raden wij aan goed te kijken naar ATS criteria en het gebruiksgemak van de meter en de software als ook het onderhoud. Heeft u interesse in het huren van een spirometer mail ons dan info@klinimed.nl

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!