Klinimed B.V. Tappersweg 8K 2031 ET Haarlem Tel. 085-7441446 info@klinimed.nl

Saturatiemeters

Saturatiemeter 

Saturatiemeter is apparatuur voor het meten van de hoeveelheid hemoglobine gebonden zuurstof in het bloed. Saturatiemeter wordt ook wel eens als zuurstofmeter benoemd en dient als indicator voor uw vermogen om zuurstof binnen te krijgen. Dit doet de meter via een vingertip meting waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale infrarood techniek. De meting wordt weergegeven in de benaming SpO2 in een %.  

Hoe werkt een saturatiemeter?

Een saturatiemeting is een pijnloze en eenvoudige meting die met behulp van een apparaat op uw vinger wordt gemeten. Door simpelweg op de knop te drukken gaat het apparaat aan en krijgt u binnen de kortste keren een percentage SpO2 te zien. Wanneer het percentage lager is dan 95% is het verstandig een arts te raadplegen.

Wanneer heb ik een saturatiemeter nodig?

Wanneer kunt u er een gebruiken? En wie gebruikt een saturatiemeter nou bijvoorbeeld sporters, longpatiënten, astmapatiënten, hartpatiënten, stoppende rokers, EHBO’ers en voor bergwandelaars is het noodzakelijk om geregeld de saturatie, oftewel de hoeveelheid gebonden hemoglobine in het bloed te kunnen meten. Het is een momentopname en hierbij dient de aanbeveling uzelf niet gek te laten maken. Ga in overleg met uw arts of u er een kunt gebruiken of wat de meting zegt over uw gezondheid.

 

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!