• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Digitale thermometer - oorthermometer

De temperatuur van het menselijk lichaam kan op verschillende manieren worden gemeten, bijvoorbeeld in de mond, de oksel, de anus of het oor. Niet alle meetmethodes zijn even betrouwbaar; zo staat de oksel meer bloot aan externe invloeden, waardoor de gemeten temperatuur kan afwijken. Een meting met een digitale oorthermometer verdient doorgaans de voorkeur. Voor de aanschaf bent u bij Klinimed aan het juiste adres. Wij leveren een indrukwekkend assortiment thermometers van topmerken als Braun, Microlife, Exergen en Omron.

Lees hier meer over Digitale thermometer - oorthermometer

Nauwkeurige metingen met een professionele oorthermometer

De doorbloeding van het trommelvlies verloopt via nagenoeg dezelfde wegen als bij de hypothalamus, het deel van de hersenen waar de lichaamstemperatuur geregeld wordt. De kerntemperatuur in het oor ligt zeer dicht bij de centrale lichaamstemperatuur, reageert vrijwel direct op veranderingen en ondervindt relatief weinig externe invloeden. Hierdoor zijn oormetingen, mits op de juiste wijze uitgevoerd, in de meeste gevallen betrouwbaarder dan andere methodes om de lichaamstemperatuur te meten. Daarom zijn temperatuur metingen via het oor genomen ook nauwkeuriger metingen en vergelijkbaar met rectaal temperaturen.

Hoe werkt dit nou? Dit werkt middels een contactloze infrarood temperatuurmeting van het trommelvlies. Moderne professionele meters voeren meerdere metingen achter elkaar uit; het gemiddelde van die metingen wordt vervolgens op het display weergegeven. Voor een nauwkeurige meting met een oorthermometer dient de sensor onbelemmerd zicht te hebben op het trommelvlies. Om dit te kunnen realiseren wordt het oor vaak iets naar achteren getrokken, bij volwassenen ook iets omhoog. Wanneer de gehoorgang niet goed is rechtgetrokken, zal de temperatuur van de wand van het oorkanaal gemeten worden in plaats van die van het trommelvlies, en deze ligt doorgaans lager. Verder dient de gehoorgang vrij te zijn van oorsmeer.

Let op bij het temperaturen via de oor dat u de juiste techniek hanteert als u koorts wilt vaststellen. Koorts heeft u vanaf 38 c of u temperaturen via de oor meet of rectaal de gemeten temperaturen zijn beiden nauwkeurige metingen en betrouwbaar, mits u wel een geschikte digitale oorthermometer gebruikt.

Ons assortiment digitale oorthermometers

Klinimed levert betrouwbare digitale koortsthermometers voor rectaal, oraal en axillair gebruik. Ook de innovatieve voorhoofd temperatuursensor van Exergen is bij ons verkrijgbaar. De meest gebruikte digitale thermometers die wij in ons assortiment hebben zijn echter de Braun Pro 6000 oorthermometer, de Genius 2 thermometer en de Omron MC521. Elk van deze digitale thermometers heeft weer zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is de Braun Pro 6000 oorthermometer voorzien van een speciale voorverwarmde tip; deze zorgt ervoor dat het oor niet kan afkoelen door een koude punt, waardoor men verzekerd is van een betrouwbare temperatuurmeting en ook de koortsgrens van 38 c nauwkeuriger gemeten kan worden. De Genius 2 oorthermometer onderscheidt zich van andere oorthermometers vanwege het geïntegreerde Peak Select System, dat maar liefst 100 metingen analyseert en daardoor een uitmuntende nauwkeurigheid garandeert. De Omron MC521 is in feite een 3-in-1 oorthermometer, die in staat is om behalve de temperatuur van het trommelvlies ook de oppervlaktetemperatuur en kamertemperatuur te meten.

De meeste oorthermometers die wij leveren werken met wegwerpkapjes of oorthermometer hoesjes en zijn dus geschikt voor professioneel gebruik. Deze kapjes stopt u op de digitale oorthermometer en steekt u dan in via het oor, zodat u een nauwkeurige meting kunt maken.

Als expert in medische apparatuur leveren wij voor de professional naast een degelijke meter natuurlijk ook andere medische apparatuur. Hierbij kunt u denken aan onder andere professionele bloeddrukmeters, bloedsuikermeters, medische weegschalen en onderzoekslampen.

Digitale thermometers en oorthermometers kopen

Het maakt niet uit of u nu op zoek bent naar een eenvoudige of geavanceerd model; bij Klinimed bent u verzekerd van een uitgebreid assortiment én de beste service! U kunt 24/7 op onze webshop terecht voor het bestellen van al uw medische apparatuur. Heeft u een spoedopdracht of heeft u vragen over onze digitale thermometers? Neemt u dan even telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7441446. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief