• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Infuuspomp voor thuiszorg, anesthesie en medicatie

Wat is een infuuspomp?

Er zijn verschillende soorten pompen welke ingezet worden als infuuspomp. Deze worden gebruikt om een bepaalde infuustherapie van medicatie, TPV of vocht toe te dienen. Een infuuspomp zorgt voor de toediening en de toedieningssnelheid van een substantie (zoals bloedcellen, plasma, bloed, zout- en glucose oplossingen en medicatie)

Lees hier meer over Infuuspomp

Soorten pompen:

  1. De PCA pomp  of Morfine pomp wordt ingezet voor het toedienen van verdovende en pijnbestrijdingsmiddelen soms zijn dit draagbare pomp varianten welke makkelijk te vervoeren zijn. Hierbij zit de medicatie vloeistof meestal in een medicatiecassette.
  2. De volumetrische pomp is een pomp welke wordt ingezet voor het toedienen van vocht of soms antibiotica. Soms is deze variant in een disposable vorm en bestaan deze uit elastomeer waarbij de vloeistof met een constante, maar per infuussysteem niet te varieren snelheid wordt toegediend.
  3. Voor het toedienen van speciale anesthesie protocollen wordt gebruik gemaakt van een infuuspomp met TIVA of TCI methodiek waarbij er keuzes zijn om infuuspompen in te stellen op verschillende protocollen zoals Marsh, Minto of Schnider. Hierbij wordt een spuit geplaatsd met medicatie deze wordt d.m.v. een pompmechanisme toegediend. 

 

Vaak worden verschillende infuussystemen gebruikt waardoor de vloeistof loopt. Denk hierbij aan infuusnaalden, vleugelnaalden en infuuslijnen.

Een Braun infuuspomp is het meest gebruikte merk , maar naar onze mening verouderd veel beter is bijvoorbeeld de nieuwe serie smartpompen van Smiths Medical. 

infuuspomp PCA

Hoe bedien je een infuuspomp

Het fout toedienen van bepaalde infuustherapie is een groot probleem. Hier zijn al heel veel artikelen over geschreven en filmpjes over gemaakt als je de hyperlinks aanklikt zal je snel wijzer worden. Bij Klinimed vindt je onderstaande medische apparatuur.

 

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief