• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Saturatiemeter kopen

Saturatiemeter

Een saturatiemeter is een medische apparaat. Het wordt gebruikt om het zuurstofpercentage in het bloed te meten. Door deze eenvoudig op de vinger te plaatsen, meet u de eenheid SpO2 in procenten. Dat gebeurt met behulp van een infraroodsensor. Vaak ziet u op de saturatiemeter naast de saturatie ook een pols- of hartslag op het scherm. Een professionele saturatiemeter wordt ook wel eens een pulsoximeter of zuurstofmeter genoemd.

Lees hier meer over Saturatiemeter

Nonin, de best geteste, professionele saturatiemeter

De saturatiewaarden worden berekend aan de hand van een algoritme in het apparaat op basis van het reflectievermogen van de bloedcellen. Het is dus belangrijk dat uw meter een goede infraroodsensor heeft. En de juiste frequentie gebruikt voor het meten van het zuurstofgehalte in het bloed. Om die reden zijn wij behoorlijk selectief in welke merken wij verkopen en aanbevelen.

Het beste bent u kwalitatief af bij het merk Nonin. Dit merk wordt al jarenlang door professionals gebruikt in zorginstellingen. Van de Intensive Care tot de lokale huisarts. Dit is het merk waarop specialisten terugvallen. Dit merk gebruikt een hoogwaardige kwaliteit hardware. Daardoor geven zij ook als enige vier jaar garantie.

Bent u op zoek naar een goedkope saturatiemeter? Dan is er Contec. Een gerenommeerd Aziatisch merk, dat een fijne prijs- kwaliteitverhouding heeft. Klinimed levert deze ook met een veilige pelibox. Dat is een klein kunststof doosje, dat valbestendig is.

Hoe betrouwbaar is mijn pulse oximeter of saturatiemeter?

Het is vrij eenvoudig om online een goedkope saturatiemeter of pulse oximeter te vinden, echter zijn deze vaak niet erg betrouwbaar. Deze wijken vaak af waar het ertoe doet; in de lagere percentages. Als u een goede betrouwbare saturatiemeter heeft dan is deze tot een saturatie van 70% nauwkeurig op enkele percenten na. Vaak horen wij afwijkingen van 7% bij goedkopere meters of meer bij de saturatie tussen de 80-70%. Koop daarom een goede saturatiemeter zoals een Nonin Go2, Onyx Vantage 9590 of een Contec CMS50DL. Bijkomend voordeel bij Nonin is dat ze 4 jaar garantei bieden

Een aantal voordelen van onze saturatiemeters:

  • snel en eenvoudig in gebruik (binnen een paar seconden uitslag)
  • geheel pijnloos te meten
  • goed mogelijk om deze mee te nemen
  • meten nauwkeurig de hartslag en het zuurstofgehalte
  • ISO getest

Wanneer heb ik een saturatiemeter nodig?

Wanneer kunt u er één gebruiken? En wie gebruikt een zuurstofmeter? Dat zijn sporters, long-, astma- en hartpatiënten, stoppende rokers en EHBO’ers. Maar ook voor bergwandelaars is het noodzakelijk om geregeld de saturatie te meten. Oftewel de hoeveelheid gebonden hemoglobine in het bloed. Ga in overleg met uw arts of u er een kunt gebruiken. En wat de meting zegt over uw gezondheid. De vuistregel is dat onder de 95% saturatie het verstandig is om een arts te raadplegen.

Saturatie meten bij kinderen? Een kindersaturatiemeter

Bij kinderen is het noodzakelijk dat de SpO2-sensor van een compacter formaat is. Want de vingers van baby’s en kinderen zijn nou eenmaal kleiner. Hierdoor is het moeilijker meten met een gewone vingersensor. Sommige meters zijn eenvoudig te voorzien van een speciale kinderprobe. Hierdoor kunt u met dezelfde meter voor volwassenen ook een meting maken voor een kind of een baby.

In het assortiment van Contec en Nonin kunt u op aanvraag neonatale, kinder- en babyprobes aangeboden krijgen. Neem contact met ons als u daar meer over wilt weten? En heeft u andere vragen of opmerkingen? Ons enthousiaste team staat voor u klaar.

 

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief