Klinimed B.V. Tappersweg 8K 2031 ET Haarlem Tel. 085-7441446 info@klinimed.nl

Saturatiemeter - Medische apparatuur - Medische Producten kopen?

Saturatiemeter 

Een saturatiemeter is een medische apparaat wat gebruikt wordt om de zuurstofpercentage in het bloed te meten. Door deze eenvoudig op de vinger te plaatsen meet u de eenheid Spo 2 in % m.b.v. een infrarood sensor. Vaak ziet u op de saturatiemeter naast de saturatie ook een pols of hartslag op het schermpje. Een professioneel saturatiemeter wordt ook wel eens een pulsoximeter of zuurstofmeter genoemd.

Nonin de beste geteste professionele saturatiemeter

De saturatiewaarden worden berekend aan de hand van een algoritme in het apparaat o.b.v. het reflectievermogen van de bloedcellen. Het is dus van belang dat uw meter een goede infrarood sensor heeft en de juiste frequentie gebruikt voor het meten van het zuurstofgehalte in het bloed. Om die reden zijn wij behoorlijk selectief in welke merken wij verkopen en aanbevelen.

 

Het beste bent u kwalitatief af bij het merk Nonin. Dit merk wordt al jarenlang door professionals gebruikt in zorginstellingen van de Intensive Care tot de lokale huisarts dit is het merk waarop men terugvalt. Dit merk gebruikt een hoogwaardige kwaliteit hardware waardoor zij ook als enige 4 jaar garantie geven. 

 

Bent u op zoek naar een goedkope saturatie meter dan is er Contec een gerenommeerd Aziatisch merk wat een fijne prijs-kwaliteit verhouding heeft. Deze leveren wij ook met een veilige peli-box (Een heel klein kunststof kistje welke goed valbestendig is)

Wanneer heb ik een saturatiemeter nodig?

Wanneer kunt u er een gebruiken? En wie gebruikt een zuurstofmeter nou bijvoorbeeld: sporters, longpatiënten, astmapatiënten, hartpatiënten, stoppende rokers, EHBO’ers en voor bergwandelaars is het noodzakelijk om geregeld de saturatie, oftewel de hoeveelheid gebonden hemoglobine in het bloed te kunnen meten. Ga in overleg met uw arts of u er een kunt gebruiken of wat de meting zegt over uw gezondheid. De vuistregel is dat onder de 95% saturatie het verstandig is om een arts te raadplegen.

Saturatie meten bij kinderen: een kinder saturatiemeter

Bij kinderen is het noodzakelijk dat de SPO 2 sensor van een compacter formaat is, want de vingers van baby’s en kinderen zijn nou eenmaal kleiner. Hierdoor is het moeilijker meten met een gewone vingersensor. Sommige meters zijn eenvoudig te voorzien van een speciale kinderprobe. Hierdoor kunt u met dezelfde meter voor volwassenen ook een meting maken voor een kind of een baby.

 

In het assortiment van Contec en Nonin kunt u op aanvraag neonatale, kinder en baby probes aangeboden krijgen. Neem contact met ons.

 

 

 

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!