• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Littmann Stethoscoop

De stethoscoop behoort zonder twijfel tot de meest bekende instrumenten binnen de geneeskunde. Het instrument wordt gebruikt om te luisteren naar geluiden in het lichaam, zoals de hartslag en de ademhaling. Dit noemen we auscultatie. Een ervaren specialist kan op basis van een auscultatie vaak nauwkeurige conclusies trekken over de gezondheid van de patiënt. Hoe beter de geluidskwaliteit, hoe makkelijker het is om diagnoses te stellen. Maar de ene stethoscoop is de andere niet. Als moderne zorgleverancier vinden we het bij Klinimed erg belangrijk om de best mogelijke kwaliteit te leveren. Daarom verkopen wij Littmann stethoscopen, welke in de hele medische wereld als de gouden standaard gelden. Neem op uw gemak een kijkje in ons assortiment en bestel uw Littmann stethoscoop bij Klinimed!

Lees hier meer over Littmann Stethoscoop

Waarom een Littmann stethoscoop?

Het gebruik van de eerste ‘stethoscoop’ wordt toegeschreven aan de Franse arts en uitvinder René Laennec (17 februari 1781 – 13 augustus 1826), die te verlegen was om zijn oor tegen de boezem van een jonge vrouwelijke patiënt aan te vlijen. Daarom gebruikte hij hiervoor een koker van opgerold papier. In de decennia die volgden werd het model van Laennec geleidelijk aan bijgeschaafd. De grootste doorbraak voor de stethoscoop volgde echter pas in rond 1960. De Amerikaanse cardioloog Dr. David Littmann (28 juli 1906 – 1 januari 1981) verwierf wereldwijde bekendheid voor zijn gepatenteerde Littmann stethoscoop. Deze werd de standaard waar alle andere stethoscopen mee vergeleken werden, en die standaard geldt nog steeds. Littmann biedt een consistente topkwaliteit die andere merken simpelweg niet kunnen evenaren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat tienduizenden medische professionals over de hele wereld dagelijks vertrouwen op hun Littmann stethoscopen voor het onderzoeken, diagnosticeren en monitoren van hun patiënten.
Met een Littmann stethoscoop bent u verzekerd van een superieure akoestiek, een innovatief ontwerp en uitzonderlijke prestaties.

Afhankelijk van het model bent u verzekerd van een buitengewoon hoge akoestische gevoeligheid welke geschikt is voor zowel algemene fysieke onderzoeken tot nauwkeurige diagnostische auscultatie. De borststukken zijn ontwikkeld om de best mogelijke geluidskwaliteit te leveren en tegelijkertijd optimaal bestand zijn tegen invloeden van intensief dagelijks gebruik. De headsets hebben een comfortabele pasvorm die moeiteloos kan worden afgestemd op uw individuele voorkeuren. Zelfs aan de slangen is aandacht besteedt; deze zijn uitstekend bestand tegen invloeden van onder andere huidoliën, alcohol en chemicaliën en hebben daardoor een bijzonder lange levensduur. Daarbij behoren Littmann stethoscopen tot de lichtste stethoscopen die er op de medische markt verkrijgbaar zijn.

Ons assortiment stethoscopen

Klinimed levert diverse Littmann stethoscopen, waaronder de Littmann Classic 3 en de Littmann Master Cardiology stethoscoop. Welk Littmann model uw voorkeur ook heeft, u profiteert van de allerbeste kwaliteit!
Wij kunnen eventueel ook uw Littmann stethoscoop voor u laten graveren. Neemt u voor meer informatie even contact op met onze klantenservice.

Behalve voor stethoscopen kunt u ook bij ons terecht voor andere medische instrumenten. Hierbij kunt u denken aan onder andere disposable instrumenten, wondhaken en wondspreiders, scalpels, pincetten en chirurgische scharen. Verder levert Klinimed alle denkbare benodigdheden op het gebied van medische hygiëne.

Littmann stethoscoop kopen

Wilt u een nieuwe Littmann stethoscoop aanschaffen? Bij Klinimed bent u aan het juiste adres! U bent bij ons altijd verzekerd van een veilige transactie via de betaalmethode van uw voorkeur en niet te vergeten een uitstekende service. Bovendien kunnen geneeskunde studenten bij ons van aantrekkelijke kortingen profiteren. Wilt u een spoedbestelling plaatsen of een bestaande bestelling wijzigen? Of heeft u vragen over onze stethoscopen? Neemt u dan even telefonisch contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 085-7441446.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief