Klinimed B.V. Tappersweg 8K 2031 ET Haarlem Tel. 085-7441446 info@klinimed.nl

Nidek-Nuvo-Lite-Zuurstofconcentrator

Nidek Nuvo Lite Zuurstofconcentrator

€ 13,50

De Nidek Nuvo Lite zuurstofconcentrator is een van de betere zuurstofconcentratoren in de markt. De zuurstofconcentrator heeft een speciaal veiligheidsysteem voor het instellen van het gewenste aantal liters zuurstof. Door middel van een draai/klik knop kan het gewenste aantal liters zuurstof per minuut worden gezet. Foutieve instellingen worden hiermee tegen gegaan.


 


Vergelijken?


Bekijk ons andere zuurstofconcentrators om te vergelijken.


Beschikbaarheid: Voorradig

€ 13,50

Details

Afmetingen: 36 cm breed ,23 cm diep en 58.5 cm hoog

Gewicht extra light 14kg!

Zuurstoftoevoer instelbaar van 0.125 tot 5 l / min

Zuurstofconcentratie 0,5 > 90% - 5 l / min 90% (+6.5% / -3%)

Netspanning 230 V, 50 Hz/60 Hz

Energieverbruik gemiddeld 300 Watt

Geluid: minder dan 40 dB (fluisterstil)

Het unieke klik systeem van de flowmeter en de start instelling van 0.125 liter per minuut zorgt ervoor dat dit een zeer gewilde zuurstofconcentrator is.

 

OPSTARTEN / INSTALLATIE

1. Gebruik bij directe zuurstoftherapie

a. Zorg dat de schakelaar (1) op O (UIT) staat.

b. Bij gebruik met een bevochtiger:

Schroef de dop van de fles af en vul de fles tot aan de lijn met water (zie gebruiksaanwijzing van zuurstofbevochtiger). Schroef de dop goed terug op de fles en zorg dat er geen lekken zijn.

c. Sluit de zuurstofslang aan op het mondstuk van de uitgang van de bevochtiger, of op de uitgang van de concentrator als een bevochtiger niet werd voorgeschreven. De slang tussen de canule en Nuvo LITE mag niet meer dan 20 meter lang zijn, zodat de stroomsnelheid van de zuurstof binnen de specificatiewaarden blijft.

d. Zorg dat alle onderdelen juist aangesloten zijn om lekken te vermijden.

e. steek het snoer in het stopcontact.

f. Zet de aan/uit-schakelaar ( I/O ) in de AAN-stand ( I ).

Het groene indicatorlampje gaat branden wanneer de zuurstofconcentratie de ingestelde waarde overschrijdt.

g. Draai de stroomregelingsknop naar de voorgeschreven waarde. Het is mogelijk dat deze knop reeds is vergrendeld in de stand die door de arts werd voorgeschreven. Als dit het geval is, forceer de knop dan niet. Alleen de technicus of het medisch personeel zijn gemachtigd om de knop te ontgrendelen.

h. Controleer of er zuurstof uit het toedieningsapparaat (neuscanule of ander) stroomt door de opening(en) over het oppervlak van een glas water te houden. De zuurstofstroom moet het wateroppervlak verstoren.

i. Pas de neuscanule aan het gezicht aan.

Opmerking: de vereiste zuurstofconcentratie wordt gewoonlijk binnen vijf minuten na het opstarten van het apparaat verkregen.

Druk aan het eind van de behandeling op de I/O-schakelaar om hem in de stand O (UIT) te zetten en het apparaat te stoppen. De met zuurstof verrijkte lucht blijft nog ongeveer een minuut lang stromen nadat het apparaat is uitgeschakeld.

 

REINIGING – ONDERHOUD

Reiniging

Alleen de buitenkant van de Nuvo LITE dient gereinigd te worden met een schone, droge doek of, zo nodig, met een vochtige spons en daarna grondig gedroogd met doekjes en een oplossing op alcoholbasis. Aceton, oplosmiddelen of andere ontvlambare producten mogen niet worden gebruikt. Gebruik geen schuurpoeder.

De verwijderbare luchtfilter (2) in de kast moet wekelijks of na ongeveer 100 uren gebruik met warm water en een afwasmiddel voor huishoudelijk gebruik worden gereinigd. In stoffige omgevingen wordt vaker reinigen van de filter aanbevolen.

III.2. Dagelijks ontsmetten

Aangezien er een bacteriefilter in het apparaat zit, moeten enkel de externe accessoires voor zuurstofbehandeling dagelijks worden ontsmet: bevochtiger, sondes, neuscanules (zie de respectieve gebruiksaanwijzingen).

Het apparaat moet worden uitgeschakeld wanneer oplossingen op alcoholbasis worden gebruikt.

a. De volgende minimumrichtlijnen moeten in acht worden genomen:

• Bevochtiger: (Indien voorgeschreven door een arts)

Dagelijks:

• Het water uit de bevochtiger verwijderen.

• De fles van de bevochtiger onder stromend water spoelen.

• De bevochtiger tot aan het merkteken met gedistilleerd water vullen.

Regelmatig:•

De onderdelen van de bevochtiger ontsmetten door ze in een ontsmettingsoplossing onder te dompelen (wij bevelen gewoonlijk water met een kleine hoeveelheid bleekwater aan).• Afspoelen en drogen.• Controleren of de afdichting van het deksel van de bevochtiger in goede conditie verkeert.

• Zuurstofslang en neuscanule:

 

Volg de aanwijzingen van de fabrikant.

b. Voor elke nieuwe patiënt:

De bevochtiger moet worden gesteriliseerd indien mogelijk, of vervangen. De Nuvo LITE moet worden gereinigd en ontsmet volgens bovenstaande aanwijzingen. De bacteriefilter in het apparaat moet worden vervangen. De luchtfilter in de kast kan ook worden vervangen. De volledige leiding voor zuurstoftoediening (neuscanules voor zuurstoftherapie enz.) moet worden vervangen

Extra informatie

Aanbieding
Nee
Levertijd
Nee
Merk
Nee
Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!