• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Absorberende kompressen - Medische Artikelen kopen?

Heeft u kompressen nodig die geschikt zijn om matige tot grote hoeveelheden wondvocht op te vangen? Klinimed biedt u een ruim assortiment met absorberende kompressen. Neem op uw gemak een kijkje in ons actuele aanbod en bestel veilig en gemakkelijk online.

Lees hier meer over Absorberende kompressen

Wat zijn de eigenschappen van een absorberend kompres?

Absorberende kompressen bestaan uit meerdere laagjes, doorgaans vervaardigd uit cellulose (wat ook wordt gebruikt in onder andere incontinentie onderleggers). De non-woven laag die direct op de wond ligt, voorkomt dat het kompres zich aan de wond kan hechten. Dankzij de kunststof toplaag, die geen vocht doorlaat maar wel ademt, kan het wondvocht niet doorlekken. Deze toplaag voorkomt tevens dat bacteriën van buitenaf kunnen binnendringen.

Voor welke toepassingen worden absorberende kompressen gebruikt?

Absorberende kompressen worden veelvuldig gebruikt bij de behandeling van verwondingen waarbij veel wondvocht vrijkomt (exsuderende wonden). Hierbij kunt u denken aan open benen (veneuze ulcera) en doorligwonden (decubitus). Daarnaast worden absorberende kompressen toegepast voor het afdekken van gehechte wonden en wonden waarbij extra bescherming tegen druk gewenst is. Hoe vaak het absorberend kompres verwisseld moet worden, is afhankelijk van het type wond en hoeveel exsudaat er vrijkomt.

Wat zijn de voordelen van een absorberend kompres?

  • Verkrijgbaar in steriele en niet-steriele variant;
  • Optimale absorptie van wondvocht dankzij meerlaags materiaal;
  • Voorzien van een ademende kunststof toplaag die doorlekken voorkomt;
  • Niet-verklevend wondkussen hecht zich niet aan de wond;
  • Huidvriendelijk en comfortabel draagcomfort;
  • Leverbaar in diverse afmetingen.

Ons assortiment absorberende kompressen

Als dé medische groothandel van Nederland biedt Klinimed u een ruim assortiment absorberende kompressen, van gerenommeerde merken als Hartmann en BSN. Daarmee bent u altijd verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product! U heeft de keuze uit steriele en niet-steriele kompressen, in afmetingen van bijvoorbeeld 10 X 10 of 10 x 20 centimeter.

Behalve voor absorberende kompressen kunt u ook bij ons terecht voor onder andere gaaskompressen en deppers en verbandwatten en wattenbollen.

Absorberende kompressen online bestellen

Bestel vandaag nog uw absorberende kompressen bij Klinimed en profiteer van onze uitstekende service. U bent bij ons altijd verzekerd van een veilige betaling via de betaalmethode van uw voorkeur. En omdat de meeste producten direct uit voorraad leverbaar zijn, hoeft u nooit lang op uw bestelling te wachten. Komt u ergens niet uit? Of twijfelt u of onze absorberende kompressen geschikt zijn voor een specifieke toepassing? Neemt u dan gerust even contact met ons op. Onze behulpzame medewerkers staan u graag te woord.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief