• Productexperts uit de zorg
 • Persoonlijke klantenservice
 • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
 • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Alginaat wondverband | Kaltostat | Klinimed | Uw medische groothandel

Alginaat absorberend wondverband

Voor patiënten die last hebben van veel wondvocht bij wonden is een alginaat absorberend wondverband ideaal. Alginaat verband is een verbandmiddel waar specifieke algen in verwerkt zijn, welke zorgen voor de vorming van een gellaagje. Dit type verband wordt tevens gebruikt voor het hemostatisch effect. Bovendien draagt dit verband zorg voor een optimale genezing. Wilt u alginaat verband bestellen? Bij Klinimed bent u aan het juiste adres!

Lees hier meer over Alginaat verband

Ons assortiment alginaat wondverband

Alginaten hebben normaliter geen antibacteriële werking. Alginaten die geïmpregneerd worden met zilver bezitten daarentegen wel een actieve werking tegen bacteriën. Een goed voorbeeld van antibacterieel alginaat wondverband is het Kaltostat wondverband van Convatec. Door de wisselwerking van de calciumionen in het Kaltostat verband en de natriumionen in het wondvocht, ontstaat een vormvaste gel op het wondoppervlak. Deze zorgt voor een optimaal wondmilieu.
Net zoals andere alginaatverbanden dient ook Kaltostat alginaatverband te worden afgedekt met een secundair verband. Dit kan bijvoorbeeld met eilandpleisters.

Welke eigenschappen heeft alginaat wondverband?

Alginaat wondverbanden hebben een uitstekend absorberend en reinigend vermogen. Wanneer het verband met wondvocht in contact komt ontstaat er een vormvaste gel, die een goed contact heeft met het volledige wondbed en een vochtig wondmilieu vormt. Ook bieden deze wondverbanden hemostatisch effect (bloedstelpende werking) bij licht bloedende wonden. Alginaat verband verkleeft niet met de wond en is gemakkelijk en pijnloos te verwijderen.

Voor welke toepassingen is alginaat verband geschikt?

Alginaat verband is een van de meest geschikte verbandmiddelen voor exsuderende wonden, oftewel wonden die veel wondvocht afgeven. Alginaat verband wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van onder andere eerste- en tweedegraads brandwonden, schaaf- en snijwonden, chronische wonden zoals Decubitus en Ulcus Cruris, geïnfecteerde wonden en postoperatieve wonden. Daarnaast kan het toegepast worden bij wonden met dik debris en bij licht tot matig bloedende wonden.

Contra-indicaties

De fabrikant adviseert dit verband niet aan patiënten die overgevoelig zijn voor calcium-natriumalginaat. Omdat de werking van het verband berust op interactie met het wondexsudaat is de toepassing van dit verband weinig zinvol bij droge necrotische wonden. Alginaat wondverband is ook minder geschikt voor het behandelen van derdegraads brandwonden en als chirurgische spons. Voor hevig bloedende wonden kan bijvoorbeeld het gebruik van Spongostan sponsjes overwogen worden.

Wat zijn de voordelen van alginaat verband?

 • Ideaal voor de behandeling van exsuderende wonden;
 • Vormt bij contact met wondvocht een vormvaste gel;
 • Ondersteunt het autolytisch debridement;
 • Creëert een vochtig wondmilieu;
 • Beschermt de wond tegen contaminatie;
 • Non-woven wondverband;
 • Verkleeft niet met de wond;
 • Blijft intact bij verbandwissel;
 • Ook verkrijgbaar met antibacteriële werking (zie Kaltostat wondverband);
 • Eenvoudig op maat te knippen.

Alginaat wondverband online bestellen

Bij Klinimed bestelt u al uw alginaat verbanden heel snel en gemakkelijk online. U profiteert daarbij altijd van een veilige transactie via de betaalmethode van uw voorkeur. Daarbij zijn de meeste producten direct uit voorraad leverbaar, dus u hoeft nooit lang op uw bestelling te wachten. Als uw medische groothandel streven we bij Klinimed naar het aanbieden van het meest complete assortiment alginaat verband. Zit het wondverband dat u zoekt niet tussen de bovenstaande producten? Neemt u dan gerust contact met ons op - ons enthousiaste team helpt u graag verder!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief