• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Aquacel - Medische Artikelen kopen?

Als uw medische groothandel vinden we het bij Klinimed belangrijk om onze klanten het meest uitgebreide aanbod verbandmiddelen te kunnen bieden. Aquacel verband mag uiteraard niet in ons assortiment ontbreken! Plaats vandaag nog uw bestelling in onze online shop en profiteer van de uitstekende service van Klinimed.

Lees hier meer over Aquacel

Wat is Aquacel?

Aquacel valt in de categorie hydrofiber verbanden; absorberende verbanden die vervaardigd zijn uit een droog vezelig materiaal dat, wanneer het met wondvocht in contact komt, vervloeit tot een zachte gel. Aquacel verband sluit naadloos aan op het wondoppervlak en helpt bij het creëren en behouden van een vochtig wondmilieu, zodat de wond goed kan genezen.

Waar wordt Aquacel verband voor gebruikt?

Aquacel verband heeft zeer goede absorptie- en retentiecapaciteiten en is daardoor bijzonder geschikt voor matig tot sterk exsuderende wonden. Het wordt gebruikt voor de behandeling van chronische wonden, zoals doorligplekken (decubitus), open beenwonden (ulcera cruris), diabetische voetulcera en oncologische wonden. Het wordt ook toegepast bij chirurgische wonden, alsmede bij acute schaaf- en snijwonden en tweedegraads brandwonden.

Wat zijn de voordelen van Aquacel verband?

  • Helpt een gecontroleerd vochtig wondmilieu te creëren
  • Voor een optimale wondgenezing
  • Geschikt voor het behandelen van matig tot sterk exsuderende wonden
  • Helpt pijn te verminderen, zowel bij verband in situ als bij verbandwissels
  • Minimaliseert het risico op kruisinfecties bij verbandwissels
  • Vervaardigd uit non-woven materiaal, dus hecht niet aan de wond
  • Laat geen (lijm)resten achter

Ons Aquacel assortiment

Klinimed biedt verschillende soorten Aquacel verband, verkrijgbaar met of zonder plakrand, van gerenommeerde merken als Convatec. Wij leveren ook Aquacel Extra verband, dat gekenmerkt wordt door een nog sterkere vezel dan de reguliere Aquacel verbanden.

Aandachtspunten bij het gebruik van Aquacel

Om te beginnen dient de wond zorgvuldig te worden gereinigd (bijvoorbeeld door deze te spoelen met fysiologisch zout), waarna de omliggende huid droog moet worden gemaakt. Vervolgens kan het Aquacel verband op de wond worden aangebracht, waarbij u er rekening mee moet houden dat het verband iets zal krimpen. Daarna moet het Aquacel verband worden afgedekt met een secundair verband. Dat kan, afhankelijk van het soort verwonding, een droog verband of een hydrocolloid verband zijn. Aquacel verbanden mogen tot 7 dagen blijven zitten, maar dienen wel eerder verwisseld te worden wanneer het verband verzadigd is met wondvocht.

Aquacel verband online bestellen

Wanneer u Aquacel verband bestelt via Klinimed, dan bent u altijd verzekerd van een veilige betaling en een uitstekende service. Vrijwel al onze verbandmiddelen zijn direct uit voorraad leverbaar, dus u hoeft niet lang op uw bestelling te wachten. Komt u ergens niet uit? Neemt u dan even contact op met onze klantenservice. Bij inhoudelijke vragen zullen wij een van onze productexperts raadplegen.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief