• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Compressiezwachtel - Medische Artikelen kopen?

Compressiezwachtels zijn onmisbaar voor het aanleggen van drukverbanden. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier voor compressiezwachtels? Bij Klinimed bent u aan het juiste adres! Wij bieden u een uiteenlopend assortiment en de mogelijkheid om veilig en gemakkelijk online te bestellen.

Lees hier meer over Compressiezwachtel

Voor welke toepassingen worden compressiezwachtels gebruikt?

Compressiezwachtels worden ingezet om een drukverband aan te leggen. Dit noemen we ook wel compressief zwachtelen. Hierbij is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid druk die verschillende compressiezwachtels uitoefenen. We onderscheiden namelijk verschillende soorten compressiezwachtels.

Welke soorten compressiezwachtels zijn er?

  • Elastische compressiezwachtels: Elastische compressiezwachtels zijn rekbaar en verkrijgbaar in varianten met een korte rek (minder dan 100 – 120% uitrekbaar) of lange rek (meer dan 100 – 120% uitrekbaar). Dit type compressiezwachtels wordt onder andere gebruikt bij patiënten met vaatproblemen; door de kuiten in te zwachtelen met een windsel wordt de spierpompfunctie ondersteund, wat helpt bij het voorkomen van oedeem of het behandelen of voorkomen van een verstoring van de terugvoer van het bloed in de benen naar het hart (veneus ulcus).
  • Niet-elastische compressiezwachtels: Niet-elastische compressiezwachtels worden vervaardigd uit een niet of nauwelijks rekbaar weefsel en rekken dan ook niet uit. Vanwege het feit dat dit type compressiezwachtel relatief lastig is aan te brengen, worden ze tegenwoordig niet zoveel meer toegepast. Meestal wordt voor niet-elastische compressie therapie een elastisch zwachtel met korte rek gebruikt.
  • Adhesieve compressiezwachtels: Wanneer we spreken over adhesieve compressiezwachtels, dan hebben we het over (meestal elastische) zwachtels die voorzien zijn van een kleeflaag. Die kleeflaag plakt aan alles, dus niet alleen aan zichzelf maar ook aan andere verbandlagen en aan de huid. Voordeel daarvan is dat adhesieve compressiezwachtels niet afzakken en heel goed blijven zitten.
  • Cohesieve compressiezwachtels: In tegenstelling tot adhesieve compressiezwachtels, kleven cohesieve compressiezwachtels alleen aan zichzelf. Deze zwachtels hebben namelijk geen kleeflaag, maar zijn voorzien van een soort klittenband-achtig laagje.
  • Zwachtelsets: Bij ambulante compressie therapie, ook wel ACT-zwachtelen genoemd, wordt ook wel eens een zogeheten zwachtelset in gezet voor meerlaags zwachtelen. Zo’n zwachtelset bestaat uit meerdere materialen, bijvoorbeeld een wondbedekker, een onderlaag en één of twee compressiezwachtels.

Ons assortiment compressiezwachtels

Klinimed biedt u een zeer divers assortiment compressiezwachtels. Hierbij kunt u denken aan onder andere elastische compressiezwachtels met een kort of lange rek, niet-elastische compressiezwachtels, adhesieve compressiezwachtels en cohesieve compressiezwachtels. Wij leveren uitsluitend compressiezwachtels van gerenommeerde merken als 3M, BSN, Lohmann & Rauscher, Klinidur en Klinion. Op die manier kunnen wij altijd een kwalitatief hoogwaardig product garanderen.

Behalve voor compressiezwachtels kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor andere verbandmiddelen.

Compressiezwachtels online bestellen

Als uw medische groothandel doen we er bij Klinimed alles aan om u een optimale service te bieden. U bent bij ons dan ook altijd verzekerd van een groot assortiment, een veilige betaling en een snelle levering. Komt u ergens niet uit of heeft u vragen over uw bestelling? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag verder!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief