Gaaskompressen en deppers

Gaaskompressen

Wonden afdekken kunt u doen met  zowel onsteriele gaaskompressen als steriele gaasjes Vaak wordt bij wondzorg een gaaskompres 10x10 ingezet. Deze laatste 2 staan voor de maat. Zo zijn er gazen in 10x10 en kompressen in 5x5. Een kompres is vanwege de snelle absorptie uitstekend voor het afdekken van droge en licht vochtafgevende wonden. 

Lees hier meer over Gaaskompressen en deppers

Je kunt ervoor kiezen om het gaaskompres te bevochtigen met ontsmettingsmiddel voordat je het op de wond aanbrengt. Reinig wondjes altijd en dek deze bij voorkeur steriel af met een gaasje. Zet het kompres vast met een fixatiewindsel of hechtpleister. Vervang het kompres regelmatig voor een nieuwe. 

Een non-woven of hydrofiele gaaskompres

Wij leveren verschillende kwaliteiten gazen, waarbij er de keuze gemaakt kan worden voor een non-woven gaasje wat zachter is, minder pluist en goed absorbeert. Aan de andere kant hebben wij het klassieke katoenen hydrofiele gaaskompres, welke zeer goed absorbeert en ook uitstekend plooibaar is, maar wel wat meer restjes achterlaat. Wij raden Mesoft gazen aan gezien deze de hoogste kwaliteit hebben, want deze worden immers ingezet voor de meeste chirurgische ingrepen.

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief