Hechtstrips en zwaluwstaartjes alle wondhechtstrips ✓ Verbandmiddelen koopt u bij Klinimed

Hechtstrips, Steristrips en Zwaluwstaartjes kopen? deze worden gebruikt om wondranden bij huidverwondingen bij elkaar te brengen.Gebruik hechtstrips niet bij grote/gapende wonden, rafelige wondranden, diepe wonden of vuile wonden. Gebruik voor eerste hulp wordt dus wel aanbevolen bij kleine huidwonden met scherpe wondranden die eenvoudig zonder veel spanning bijeen gebracht kunnen worden.

Lees hier meer over Hechtstrips en zwaluwstaartjes

Leukostrips of Steristrips bestellen?

Leukostrip wondhechtstrips zijn vervaardigd van 100% polyamide voorzien van een hypo-allergene kleeflaag waarmee een vrijwel pijnloze wondsluiting mogelijk is. Het materiaal is elastisch en rekt mee bij eventueel ontstaan van zwelling. Leukostrip komt, nadat de zwelling is afgenomen, weer in haar oorspronkelijke vorm terug. 

Steristrips zijn vervaardigd uit gepatenteerd microporeus materiaal om huidvriendelijk en effectief wondranden bij elkaar te brengen.

Wanneer geen hechtstrips?

Staat er veel spanning op de wond waardoor de wondranden wijken, zijn de wondranden rafelig of zit de wond op een gewricht, handen of vingers, stuur het slachtoffer dan naar de huisarts of Spoedeisende hulp. Mogelijk moet de wond door een arts beoordeeld worden en gehecht worden. Het gebruik van hechtstrips is geen vervanging voor beoordeling door een arts of hechten.

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief