• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Hechtstrips en zwaluwstaartjes alle wondhechtstrips ✓ Verbandmiddelen koopt u bij Klinimed

Hechtstrips en zwaluwstaartjes worden gebruikt voor eerste hulp bij huidverwondingen en zijn bedoeld om de wondranden bij elkaar te brengen. Het zijn dan ook onmisbare verbandmiddelen voor onder andere EHBO zorgverleners, ambulancediensten en huisartsenpraktijken. Wilt u hechtstrips en zwaluwstaartjes online bestellen? Dan doet u dat natuurlijk gewoon via Klinimed, dé zorgleverancier van Nederland. Wij bieden uitsluitend producten van toonaangevende merken zoals 3M en Hartmann, zodat u altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Lees hier meer over Hechtstrips en zwaluwstaartjes

Ons assortiment hechtstrips en zwaluwstaartjes

Klinimed levert een ruim assortiment hechtstrips en zwaluwstaartjes, waaronder de veelgebruikte 3M Steri-Strip hechtstrips. Deze uit gepatenteerd microporeus materiaal vervaardigde hechtstrips zijn ideaal voor het snel en gemakkelijk dichten van snij- en scheurwonden en leverbaar in een breed scala aan afmetingen.
U kunt tevens bij ons terecht voor de Omnistrip hechtstrips van Hartmann. Deze hypoallergene hechtstrips worden veel toegepast bij kleine wondjes en incisies waarbij een hechting niet nodig is, maar ook om hechtingen te verstevigen en de spanning op de wond te reduceren. Voor gebruik in combinatie met een of meerdere hechtingen kunt u ook gebruik maken van Smith&Nephew leukostrip hechtstrips; deze dragen bij aan een mooie genezing van het litteken. Het elastische materiaal rekt mee bij eventuele zwellingen, en neemt na het afnemen van de zwelling weer zijn oorspronkelijke vorm aan.

Wat zijn de verschillen tussen hechtstrips en zwaluwstaartjes?

De termen ‘hechtstrip’ en ‘zwaluwstaartje’ worden vaak door elkaar gebruikt. Een zwaluwstaartje is echter een hechtstrip variant die doorgaans gekenmerkt wordt door een smaller middenstuk. Dit smalle gedeelte valt over de wond heen.

Voor welke toepassingen worden hechtstrips en zwaluwstaartjes gebruikt?

Hechtstrips en zwaluwstaartjes worden gebruikt bij oppervlakkige huidverwondingen, snijwonden en scheurwonden om de wondranden bij elkaar te brengen. Ze zijn met name geschikt voor eerste hulp bij kleinere huidwonden met scherpe wondranden, die zonder al te veel spanning bij elkaar kunnen worden gebracht.

Wanneer kan men beter geen hechtstrips gebruiken?

Het gebruik van hechtstrips wordt afgeraden bij grote en/of gapende wonden, wonden waar veel spanning op staat waardoor de wondranden wijken, rafelige wondranden, diepe of vuile wonden en wonden op handen, vingers of gewrichten. De wond kan dan het beste door een arts beoordeeld worden, die de wond indien nodig kan hechten. Hechtstrips en zwaluwstaartjes dienen niet ter vervanging van hechtingen.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor hechtbenodigdheden zoals Ethilon hechtdraad, vicryl hechtdraad, monocryl hechtdraad en huidnietjes en onthechting.

Wat zijn de voordelen van hechtstrips?

  • Hechtstrips zijn snel aan te brengen;
  • Ideaal voor eerste hulp bij diverse huidverwondingen;
  • Helpt de wondranden bij elkaar te brengen;
  • Flexibel genoeg om ruimte te bieden voor eventuele zwelling;
  • Voor een mooie genezing;
  • Laat geen extra littekens achter rond de wond.

Hechtstrips en zwaluwstaartjes online bestellen

Heeft u hechtstrips en zwaluwstaartjes nodig? Dan kunt u deze heel gemakkelijk online bestellen via Klinimed. U bent bij ons altijd verzekerd van een uitgebreid assortiment, een veilige transactie en een snelle levering. Heeft u vragen over ons assortiment of over uw bestelling? Neemt u dan gerust contact met ons op. Voor spoedbestellingen adviseren wij u om ons even te bellen op telefoonnummer 085-7441446 – op die manier kunnen wij u sneller van dienst zijn.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief