• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Ideaal zwachtels - Medische Artikelen kopen?

Als uw medische groothandel streven we er bij Klinimed naar om u het meest complete assortiment verbandmiddelen aan te bieden. Daar horen vanzelfsprekend ook ideaal zwachtels bij! Bekijk op uw gemak ons aanbod en bestel uw ideaalzwachtels veilig en gemakkelijk online.

Lees hier meer over Ideaal zwachtels

Wat zijn ideaal zwachtels?

Ideaal zwachtels, ook wel ideaal windsels genoemd, zijn stevige, niet-rafelende verbandmiddelen die veelal vervaardigd zijn uit 100% katoen. Er zijn zowel niet-elastische als licht rekbare varianten verkrijgbaar. De meeste ideaal zwachtels kunnen gewassen en gedesinfecteerd worden, zodat geschikt zijn voor hergebruikt. Dit maakt ideaal zwachtels tot een van de meer duurzame verbandmiddelen.

Waar worden ideaal zwachtels voor gebruikt?

Ideaalzwachtels zijn bijzonder geschikt voor situaties waarbij een lichte druk moet worden uitgeoefend. Ze worden dan ook voornamelijk toegepast voor het aanleggen van wondverbanden, drukverbanden, steunverbanden of stompverbanden.

Wanneer er meer druk moet worden uitgeoefend wordt er in plaats van een ideaalzwachtel meestal een compressiezwachtel gebruikt. Voor het fixeren van wondbedekkers op bewegende lichaamsdelen adviseren onze specialisten fixatiewindsel.

Aandachtspunten voor het gebruik van een ideaalzwachtel

Om drukplekken en afknelling van de bloedvaten te voorkomen, worden ideaalzwachtels altijd gebruikt in combinatie met synthetische verbandwatten. Hierdoor kan de druk van het verband gelijkmatig verdeeld worden, wat tevens voor een hoger draagcomfort zorgt. Na het verbinden dient de ideaal zwachtel vastgezet te worden, bijvoorbeeld met behulp van kleefpleisters of verbandklemmen.

Ons assortiment ideaal zwachtels

Bij Klinimed vindt u een uitgebreid assortiment ideaal zwachtels van kwaliteitsmerken zoals Noba, Klinion en HEKA. Wij leveren ideaalzwachtels van 6, 8 en 10 centimeter breed; dit zijn de meest gebruikte breedtes. Daarnaast leveren wij rekbare steunzwachtels, welke zeer geschikt zijn voor het behandelen van spierblessures, verrekkingen en verstuikingen.

Ideaal zwachtels online bestellen

Bij Klinimed bent u altijd verzekerd van een servicegerichte aanpak en een snelle levering van uw bestelling. Heeft u eenmaal de benodigde ideaal zwachtels gevonden, dan kunt u deze direct bestellen of toevoegen aan uw offerte. Komt u ergens niet uit of heeft u vragen met betrekking tot ons assortiment of uw bestelling? Bel dan even met onze klantenservice of stuur ons een mailtje. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief