Schuimverband

Schuimverband van Cutimed, Aquacel, Mepilex en Alleveyn

Schuimverband is sterk absorberend en ademend wondverband voor matig tot exsuderende wonden. Meestal van Polyurethaan bedekt met een ademende filmruglaag. Deze laag laat geen exsudaat door en vormt een barriere tegen bacterien. De verschillende schuimwondverbanden zoals Mepilex schuimverband en Aquacel schuimverband onderscheiden zich in bijvoorbeeld: Opname wondvocht en de mate waarin het verband zich vormt naar het lichaam.

mepilex, cutimed siltec, aquacel voor de hiel

Schuimverbanden worden veelvuldig gebruikt voor doorligwonden, diabetische voetulcera of andere exsuderende wonden op de hiel. Wij voeren alle A merken. De meeste schuimverbanden kunnen 3-4 dagen blijven zitten. De merken onderscheiden zich nogal in preventie van maceratie, verdeling van druk en opname van vocht. De schuimverbanden in hiel variant zijn speciaal voorgevormd voor de anatomie van de hiel.

Schuimverband met zilver

Zilver wordt vaak gebruikt in schuimverbanden ter preventie en ter bestrijding van bacterien. De met zilver geimpregneerde verbanden zijn vaak een beperkte duuur werkzaam. Vaak voorkomende verbanden met zilver zijn bijvoorbeeld Mepilex AG, Biatain AG, Cutimed Sorbact (antibacterieel) en natuurlijk Aquacel AG 

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!