• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Vingerspalken - Medische Artikelen kopen?

Er is geen enkel lichaamsdeel dat we zo intensief gebruiken als onze handen. Bij verwondingen en aandoeningen aan de vingers is het dan ook vrijwel onmogelijk om te voorkomen dat een vinger belast wordt. In dat geval bieden vingerspalken uitkomst. 

Vingerspalken, ook wel vingerbraces genoemd, zijn speciale bandages voor de vingers. Een vingerspalk fixeert het vingergewricht, waardoor bepaalde bewegingen niet mogelijk zijn. Op die manier kan het gewricht gestabiliseerd worden. Dit verlicht vaak de pijn en biedt rust en ondersteuning, wat het genezingsproces bevordert. Als uw leverancier van medische disposables en hulpmiddelen biedt Klinimed u een uitgebreid assortiment met vingerspalken, geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Lees hier meer over Vingerspalken

Voor welke toepassingen worden vingerspalken gebruikt?

Vingerspalken kunnen uitkomst bieden bij onder andere gekneusde en gebroken vingers, dislocatie van een vingergewicht en als postoperatieve fixatie en/of ondersteuning. Vingerspalken worden tevens vaak toegepast bij malletvinger (hamervinger) en aandoeningen zoals triggerfinger (tendovaginitis stenosans) en de ziekte van Dupuytren (‘koetsiershand’). Daarnaast kunnen ze effectief zijn bij vingerklachten als gevolg van overbelasting.

Ons assortiment vingerspalken

Bij Klinimed vindt u diverse soorten vingerspalken en toebehoren voor het fixeren van de vingers. Zo leveren wij onder andere aluminium vingerspalken en zogeheten strekspalken, alsmede semi-transparante vingerspalken die ideaal zijn voor inzet bij malletvinger. Wij leveren uitsluitend vingerspalken van gerenommeerde merken zoals Ratiomed en Meyra Medical. Op die manier kunnen wij producten van een hoogwaardige kwaliteit garanderen. Het juiste type vingerspalk is uiteraard afhankelijk van de aandoening of het letsel, en of een gedeeltelijke of complete immobilisatie van het vingergewricht gewenst is. Naast vingerspalken leveren wij ook een zeer uitgebreid assortiment met verbandmiddelen die kunnen worden ingezet bij het spalken en verbinden van andere lichaamsdelen. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere fixatiewindsel en zwachtels en buisverband.

Ja, ik wil meer weten over een vingerspalk!

Heeft u vingerspalken nodig? Bij Klinimed kunt u deze gemakkelijk online bestellen. Daarbij profiteert u van een veilige betaling via de betaalmethode van uw voorkeur. Dankzij onze ruime voorraden kunnen wij een vlotte levering garanderen. Als uw medische groothandel streven wij altijd naar het verlenen van de best mogelijke service. Voor vragen over ons assortiment of over uw bestelling kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief