• Productexperts uit de zorg
 • Persoonlijke klantenservice
 • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
 • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Wond- en Huidlijm - Medische Artikelen kopen?

Wond- en huidlijm is een uitstekend alternatief voor hechtstrips of hechtingen. Het wordt met name gebruikt op het hoofd, in het gezicht en op beweeglijke plekken. Bij Klinimed bestelt u diverse soorten wond- en huidlijm heel gemakkelijk en snel online. Neem op uw gemak een kijkje in het assortiment.

Lees hier meer over Wond- en Huidlijm

Voor welke toepassingen wordt wond- en huidlijm gebruikt?

Wond- en huidlijm wordt vaak gebruikt in huisartsenpraktijken en op de spoedeisende hulp, als alternatief voor hechtstrips en zwaluwstaartjes of hechtdraad. Een van de belangrijkste voordelen van wond- en huidlijm is dat er geen plaatselijke verdoving nodig is. Wonden die met wond- of huidlijm zijn behandeld, worden niet afgedekt en kunnen aan de lucht drogen. Omdat wond- en huidlijm een cosmetisch mooi resultaat geeft, wordt het vooral toegepast bij verwondingen op het hoofd en het gezicht. Daarnaast is het zeer geschikt voor het dichten van verwondingen op beweeglijke plaatsen. In tegenstelling tot bij normale hechtingen hoeft er na genezing geen hechtdraad verwijderd te worden. Afhankelijk van welk product er is gebruikt, laat de wond- of huidlijm na ongeveer zes tot tien dagen vanzelf los, vergelijkbaar met een korstje. Nazorg is in de meeste gevallen dan ook niet nodig.

Wat zijn de voordelen van wond- en huidlijm?

 • Ideaal voor een snelle, effectieve dichting van wonden;
 • Eenvoudig toe te passen met een fijndoseer-pipet;
 • Voor het waarborgen van een veilige en infectievrije wondgenezing;
 • Kan indien nodig in meerdere lagen worden aangebracht;
 • Na de behandeling kan de patiënt onmiddellijk door met dagelijkse activiteiten;
 • Geen verdoving, hechtingen en onthechtingen nodig;
 • Geeft een cosmetisch mooi resultaat;
 • Ook geschikt voor wonden op beweeglijke plaatsen en wonden die onder spanning staan.

Ons wond- en huidlijm assortiment

Wond- en huidlijm kunt u bij Klinimed heel gemakkelijk online bestellen. Wij leveren onder andere Epiglu wond- en weefsellijm van Meyer-Haake. Hiermee lijmt u eenvoudig wonden van alle lengtes, ook wanneer deze onder spanning staan. Verder kunt u bij ons terecht voor de bekende ampullen Histoacryl huidlijm van B. Braun, welke (mits bij temperaturen onder de 25oC) ook buiten de koeling bewaard kunnen worden. Deze huidlijm kan dankzij de blauwe kleur zeer nauwkeurig worden aangebracht.

Wond- en huidlijm online bestellen

Wond- en huidlijm bestellen? Dat doet u heel eenvoudig online, via de webwinkel van Klinimed. Daarbij profiteert u altijd van een snelle levering en een prima service. Komt u ergens niet uit? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief