zalfgazen - vette gazen

Vette gazen en zalfgazen

Vette gazen worden vaak gebruikt als men niet wilt dat een wondverband vast blijft zitten aan de wond. De meeste gazen zijn geimpregneerd met paraffine of vaseline. Zalfkompressen zijn erg geschikt voor schaaf en brandwonden. Het zalfgaas neemt zelf geen wondvocht op en dient als tweede huid ter bescherming van de wond. Voor het absorberen kunt u prima uit met een absorbend wondkompres. 

Lees hier meer over Zalfgazen

Verschillende vette gazen:

Klinitulle zalfkompres

Klinitulle zalfgazen zijn non-woven kompres extra fijn geweven met witte paraffine. Vaak worden deze zalfkompressen gebruikt bij bijvoorbeeld schaafwonden. 

Jelonet zalfkompres

Jelonet is een vetgaas die wijdmazig geweven is. Hierdoor kan de wondvocht makkelijk door het bovenliggende absorberende kompres worden geabsorbeerd. Het vet is vrij neutraal en veroorzaakt geen interacties met lokale antiseptica en veroorzaak zelden allergieen. Jelonet mag maximaal 3 dagen blijven zitten.

Adaptic zalfkompres

Adaptic is een geimpregneerd gaas die extra fijn geweven is. Dit biedt als extra voordeel dat dit vette kompres voorkomt dat er weefsel door de mazen heen groeit van het gaaskompres. Dit is van de vette gazen een van de meest hypoallergene vanwege het niet hechten aan de wond.

Mepitel wondcontactlaag

Mepitel is een zachte siliconen wondcontactlaag voorzien van aan 2 zijden een speciale siliconen laag die niet aan de wond verkleeft en voorkomt dat de wond uitdroogt. Ideaal voor de behandeling van droge en zeer natte wonden zoals skin tears, brandwonden, schaafwonden en nog veel meer.

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief