• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Voorbehouden handeling slijm uitzuigen uit de luchtwegen

Slijm uitzuigen

Het via de mond, neus en keelholte slijm uitzuigen doen we om een teveel aan oppervlakkig slijm uit de bovenste luchtwegen te verwijderen. Om infecties te voorkomen wordt bij veel verpleeginstellingen en longafdelingen gebruik gemaakt van een uitzuigpomp . Vaak wordt geprobeerd of men zelfstandig zonder uitzuigpomp sputum en overtollig slijm kan ophoesten, omdat de natuurlijke functie van het lichaam dit normaliter zou moeten aankunnen. 

Lees hier meer over Slijm uitzuigen

Slijmzuiger of een Medische afzuigpomp ?

Een slijmzuiger is een steriele disposable voor het aspriereren van sputum, slijm en vocht uit de neus/keelholte. Dit ziet toepassing bij pasgeborenen en zelfs bij dieren. Deze worden vaak gebruikt als men een monster wilt voor onderzoek. 

Een uitzuigpomp of een medische afzuigpomp wordt gebruikt bij mensen die moeite hebben met slijm en niet zelfstandig dit kunnen ophoesten. Het uitzuigen an sich is voor patienten zeer onplezierig, want vaak wordt een harde zuigkatheter gebruikt bij het uitzuigen van de luchtwegen. Idealiter is een zuigdruk in te stellen tussen de 40 en 60mmhg. 

Let op dat bij het uitzuigen de katheter niet zichzelf vastzet tegen de luchtpijpwand. Breng een zuigkatheter altijd niet zuigend in.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief