• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Tracheacanule verzorging

De tracheacanule 

Het inzetten van een tracheacanule gebeurd na een operatieve ingreep bij bijvoorbeeld tumorgroei bij het strottenhoofd/keel of mond. Ook worden mensen bij langdurige beademing wel eens beademd via een tracheotomie. Een Tracheotomie is de naam van de ingreep waarbij een incisie gemaakt wordt in dit gebied. Na deze ingreep wordt soms besloten om een Tracheacanule te plaatsen, omdat de opening langere tijd in stand blijft. 

Lees hier meer over Tracheacanule

Shiley met binnen en buitencanule

 

De meeste tracheacanules zijn voorzien van een buitencanule met een binnencanule welke bij de verzorging moet worden schooongemaakt. Bij het schoonmaken wordt vaak gebruik gemaakt van speciale swabs. Bij het leven met zo een canule gaat het ademen en spreken anders worden daarom wordt er soms wel eens een spreekventiel geplaatsd, zodat de weerstand bijvoorbeeld geregeld kan worden en eenvoudiger gecommuniceerd kan worden. Bij de verzorging van de Tracheacanule worden vaak canulebandjes vastgezet, zodat deze canule op zijn plaats blijft en niet opeens wegschiet.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief