Adaptic zalfkompres 7,6x7,6cm per 10st.

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Adaptic zalfkompres 7,6x7,6cm per 10st.

€ 19,79

Adaptic zalfkompres van systagenix.Adaptic is een soort vetgaas, gemaakt van een gebreid rayon kunststofvezel met een kleine maaswijdte, en geïmpregneerd met een emulsie van olie en

Beschikbaarheid: Voorradig

€ 19,79

Helaas is bovenstaand product tijdelijk niet op voorraad. Als u nu besteld dan plaatsen wij uw bestelling speciaal in backorder, zodat dit z.s.m. kan worden uitgeleverd. De verwachte nalevertijd is 7 dagen . Backorders kunnen momenteel niet geannuleerd worden, omdat wij dit speciaal voor u bestellen.
Voeg toe aan Bestellijst

Details

Adaptic zalfkompres van systagenix.

Adaptic is een soort vetgaas, gemaakt van een gebreid rayon (kunststofvezel) met een kleine maaswijdte, en geïmpregneerd met een emulsie van olie en water. De emulsie lost niet op in het wondvocht. Het materiaal is gladder dan de traditionele vetgazen gemaakt van katoen geïmpregneerd met paraffine of vaseline, en heeft een fijne maaswijdte. Hierdoor hecht het niet of nauwelijks aan de wond. De fijne maaswijdte verhinderd dat granulatie weefsel of epitheel tussen de mazen kan groeien.

Niet-verklevende wondmaterialen zoals Adaptic worden gebruikt als tussenlaag tussen het wondbed en een secundair verband, en voorkomen dat het wondbed beschadigd wordt bij het lostrekken van het verband. Ook is de verbandwisseling minder pijnlijk omdat het verband niet verkleeft aan de wond.

Indicaties
Adaptic is geschikt voor de behandeling van droge tot sterk exsuderende wonden waarbij verkleving van kompres aan wondbed verhinderd dient te worden. 
- operatiewonden
- dragende en bedreigde wonden
- schone gegranuleerde wonden
- als 'drager' voor b.v. een zalf of een hydrogel

 

  • wond zorgvuldig reinigen door douchen of spoelen met fysiologisch zout

  • de omliggende huid drogen

  • Adaptic wondverband op de wond aanbrengen

  • nooit meerdere lagen Adaptic over elkaar aan brengen; de openingen in het net kunnen hierdoor worden afgedekt, wat de doorgang van wondvocht kan belemmeren (afsluiting = verweking)

  • Adaptic wordt afgedekt met een bedekkend secundair verband

  • Adaptic mag geknipt worden

  • Adaptic mag maximaal 3 dagen blijven zitten

Extra informatie

Aanbieding
Nee
Levertijd
Nee
Merk
Nee

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over:
Adaptic zalfkompres 7,6x7,6cm per 10st.

Hoe waardeert u dit product? *
 
1 ster
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Rating
*Verplichte velden