162

Otoscoop

Wat is een otoscoop? Een otoscoop is een medisch instrument dat door specialisten als kno-artsen of huisartsen wordt gebruikt om de gehoorgang en het trommelvlieste inspecteren. 

Otoscoop handig instrument voor inspectie gehoorgang

In de otoscoop zit een lampje en vergrootglas, Dankzij deze combinatie wordt de binnenkant van het oor (de gehoorgang en trommelvlies) goed zichtbaar en kunnen eventuele onvolkomenhheden goed bekeken worden. Ziektes zoals oorontsteking, middenoorontsteking en schade aan het trommelvlies kunnen zo goed gediagnostiseerd worden. Voor het inspecteren van het trommelvlies is er nog een wegwerpspeculum nodig. Dit is een trechtervormig hulpmiddel om voor op de otoscoop te plaatsen. Omdat de gehoorgang niet helemaal recht loopt, maar is een S-curve, moet er een kleein beetje aan de bovenkant van de schelp en de oorlel getrokken worden. De otoscoop wordt ook gebruikt om in de neus te kunnen kijken.

Van oortrechter tot otoscoop

Voreger werd voor de inspectie van het oor een oortrechter gebruikt. Totdat in 1883 John Brunton de eerste otoscoop uitvond. Hij gebruikte daarbij technieken die we ook bij de ophthalmoscoop tegen komen. Door slim gebruik te maken van licht en lenzen wordt het trommelvlies goed verlicht. Tegenwoordig zijn de otoscopen van bijvoorbeeld Welch Allyn en Heine heel ver doorontwikkeld. Er kan gekozen worden voor instrumenten die werken met snoer/stekker of die werken op (oplaadbare)batterijen.

Bij Klinimed kunt u otoscopen vinden van de merken Welch Allyn en het Duitse Heine. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op. Ons enthousiaste team helpt u graag.

Recente beoordelingen

  • 16 Oct / Lexi

    Goede service

    Prima producten, maar ik had iets anders nodig. Verzending ging vlot en omruilen voor een ..
  • 16 Oct / Kas

    Goede aansluiting

    Ik reis vaak naar Duitsland en deze zitten erg prettig. Het is een wat zachtere stof voor ..
Item 1 of 12

Productexperts uit de zorg

Mail ons gerust met je vragen over onze producten

+6 jaar expertise in medisch materiaal

Altijd een maatwerk aanbod of een gelijkwaardig alternatief

Persoonlijke klantenservice

Direct contact met een hecht team van betrokken professionals

Meer dan 5.000 producten

Leveringen in Nederland en België

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Over ons

Bent u op zoek naar de beste kwaliteit medische producten, wij staan voor u klaar. Bel onze klantenservice voor hulp of gebruik de website om het juiste product te vinden.

Contact

Voor meer informatie over onze producten en onze dienstverlening kunt u ons bereiken op:

klinimed.nl

Tappersweg 8K

2031ET Haarlem

[email protected]

T: 085-7441446