Home » Medische apparatuur » Ophthalmoscoop
91

Ophthalmoscoop

Wat is een ophthalmoscoop? Een ophthalmoscoop wordt in het Nederlands ook wel een oogspiegel genoemd. Het instrument wordt door een arts gebruikt om uw netvlies (retina) te inspecteren.

Het oog is een retrorefelector

Onze ogen werken als een retroreflector. Dat wil zeggen dat het binnenste van een oog alleen zichtbaar is als de arts en de lichtbundel via dezelfde weg het oog ingaan. Vroeger gebeurde dat met een holle spiegel die een arts op zijn voorhoofd droeg en waar hij doorheen kon kijken, terwijl het licht in de spiegel weerkaatste en als een bundel het oog instraalde. Deze oogspiegel is in 1851 uitgevonden door de Duitse wetenschapper en arts Hermann von Helmholtz. De Berlijnse wetenschapper vond de oogspiegel uit om aan zijn studenten te laten zien waarom katten soms een gloed van reflecterend licht in de ogen hebben. Later, in 1880, vond hij ook nog de ophthalmometer uit. Daarmee wordt de kromming van de voorkant van het hoornvlies gemeten.

Moderne ophthalmoscoop

Oogspiegels worden tegenwoordig door artsen alleen nog in stripboeken of in tonbeelstukken gedragen. De moderne ophthalmoscoop heeft ingebouwde verlichting. Daarmee zijn ze een stuk handzamer. Er kan gekozen worden voor instrumenten die werken met snoer/stekker of die werken op (oplaadbare)batterijen.

Bij Klinimed kunt u ophthalmoscopen vinden van de merken Welch Allyn en het Duitse Heine. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op. Ons enthousiaste team helpt u graag.

Recente beoordelingen

  • 17 Jan / Delano

    ideaal

    snel geleverd en voordelig..
  • 17 Jan / Ann

    degelijke mondkapjes

    tevreden klant...
Item 1 of 12

Productexperts uit de zorg

Mail ons gerust met je vragen over onze producten

+6 jaar expertise in medisch materiaal

Altijd een maatwerk aanbod of een gelijkwaardig alternatief

Persoonlijke klantenservice

Direct contact met een hecht team van betrokken professionals

Meer dan 5.000 producten

Leveringen in Nederland en België

Nieuwsbrief ontvangen?

Over ons

Bent u op zoek naar de beste kwaliteit medische producten, wij staan voor u klaar. Bel onze klantenservice voor hulp of gebruik de website om het juiste product te vinden.

Contact

Voor meer informatie over onze producten en onze dienstverlening kunt u ons bereiken op:

klinimed.nl

Tappersweg 8K

2031ET Haarlem

[email protected]ed.nl

T: 085-7441446