Gipsverband

 

Gipsverband wordt gebruikt om delen van het lichaam te verstevigen in het geval van een breuk of verstuiking. De meest voorkomende is een gaasverband met gipspleister. Gipsverband houdt het botdeel op zijn plaats, hierdoor kunnen de botten goed aan elkaar groeien.

Ons assortiment Gipsverband

Het aanbrengen van gipsverband moet soepel en flexibel verlopen, de gipsverbanden van L&R Cellona is daar uitermate geschikt voor. Wij voeren daarnaast de 3M Scotchcast Plus glasvezel gipsverband. Het rigide gipsverband bestaat uit glasvezel materiaal dat geïmpregneerd is met polyurethaan hars. Het verband is makkelijk modelleerbaar. Verder is het verband luchtdoorlatend zodat er minder kans is op verweking van de huid. Als onderlaag voor gipsverband kan je bij Klinimed diverse buisverbanden bestellen zoals de : Stulpa fixerend buisverband en de Tubigrip buisverband. Naast Gipsverband leveren wij vanzelfsprekend nog meer verbandmiddelen. Zo kunt u bij ons verschillende verbandmiddelen bestellen zoals : Filmverband, Alginaat verband, (Fixantie) Pleisters, en steriele gazen.

Wat is gipsverband?

Gipsverbanden zijn verbanden, vaak gemaakt van linnen of katoen met een laag gips. Gipsverbanden zijn zacht en flexibel wanneer u het gipsverband uit de verpakking haalt. Deze kunnen volledig in water worden ondergedompeld, vervolgens wordt het gipsverband gehard en is het gemakkelijk aan te brengen op elk oppervlakte. Het gipsverband heeft een droogtijd van 15 tot 30 minuten totdat het uitgehard is. Het duurt circa 48 uur voordat het gipsverband volledig is uitgehard.

Hoe gebruik je gipsverband?

Gipsverbanden worden in de medische sector voornamelijk gebruikt om delen van het lichaam te verstevigen bij een verstuiking of een botbreuk. Omdat het lichaamsdeel in een verharde gipsband bevindt, kan deze niet verschuiven. Door een gipsverband wordt de hersteltijd behoorlijk gekort. Daarnaast kunnen de gipsverbanden worden gebruikt voor knutselen. U kunt ook verschillende creaties maken met hetzelfde gipsverband.

 

Hoe werk je met gipsverband?

 

Het werken met gips kun je hieronder heel mooi zien in een instructiefilm van 3M.

 

Wat zijn de voordelen van Gipsverband ?

  • Zacht en flexibel
  • Licht en sterk
  • Eenvoudig aanbrengen
  • Soepel modelleren
  • sneldrogend
  • Eenvoudig op maat te knippen
  • Ondersteunt botbreuken en kneuzingen

 

Gipsverband online bestellen of gips kopen?

Gipsverband kan je kopen bij Klinimed. Heb je ons aanbod bekeken en de juiste gipsverbanden gevonden? Dan is bestellen zo geregeld! Bij Klinimed bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit gipsverband en niet te vergeten een prima service. Betalen doet u veilig en gemakkelijk via iDeal, PayPal of creditcard. Na ontvangst van uw order gaan wij direct voor u aan de slag. Bestel uw gipsverband online via Klinimed en profiteer van een uitstekende service! U betaalt gemakkelijk in een veilige omgeving, via de betaalmethode van uw voorkeur. Heeft u vragen over ons assortiment of over uw bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan u graag te woord.