» Medische Instrumenten » Stethoscoop
162
 • Merk
 • Kleur

Hulp nodig? Bel ons!

Onze klantenservice- medewerkers zitten voor u klaar!

085-7441446

Veilig betalen

Stethoscoop

De stethoscoop behoort zonder twijfel tot de meest bekende instrumenten binnen de geneeskunde. Het instrument wordt gebruikt om te luisteren naar geluiden in het lichaam, zoals de hartslag en de ademhaling. Dit noemen we auscultatie. Een ervaren specialist kan op basis van een auscultatie vaak nauwkeurige conclusies trekken over de gezondheid van de patiënt. Hoe beter de geluidskwaliteit, hoe makkelijker het is om een diagnose te stellen. Maar de ene stethoscoop is de andere niet. Als moderne zorgleverancier vinden we het bij Klinimed erg belangrijk om de best mogelijke kwaliteit te leveren. Daarom verkopen wij onder andere stethoscopen van Littmann. Deze gelden in de hele medische wereld als de gouden standaard.

Eerste stethoscoop was van papier

Het gebruik van de eerste stethoscoop wordt toegeschreven aan de Franse arts en uitvinder René Laennec (17 februari 1781 – 13 augustus 1826), die te verlegen was om zijn oor tegen de boezem van een jonge vrouwelijke patiënt aan te vlijen. Daarom gebruikte hij hiervoor een koker van opgerold papier. In de decennia die volgden werd het model van Laennec geleidelijk aan bijgeschaafd. De grootste doorbraak voor de stethoscoop volgde echter pas in rond 1960. De Amerikaanse cardioloog Dr. David Littmann (28 juli 1906 – 1 januari 1981) verwierf wereldwijde bekendheid voor zijn gepatenteerde Littmann stethoscoop. Deze werd de standaard waar alle andere stethoscopen mee vergeleken werden. En die standaard geldt nog steeds. Littmann biedt een consistente topkwaliteit die andere merken simpelweg niet kunnen evenaren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat tienduizenden medische professionals over de hele wereld dagelijks vertrouwen op hun Littmann stethoscopen voor het onderzoeken, diagnostiseren en monitoren van hun patiënten.

Diagnostische auscultatie

Afhankelijk van het model bent u verzekerd van een buitengewoon hoge akoestische gevoeligheid die geschikt is voor zowel algemene fysieke onderzoeken tot nauwkeurige diagnostische auscultatie. De borststukken zijn ontwikkeld om de best mogelijke geluidskwaliteit te leveren. Tegelijkertijd zijn ze optimaal bestand tegen invloeden van intensief dagelijks gebruik. De headsets hebben een comfortabele pasvorm die moeiteloos kan worden afgestemd op uw individuele voorkeuren. Zelfs aan de slangen is aandacht besteed. Deze zijn uitstekend bestand tegen invloeden van onder andere huidoliën, alcohol en chemicaliën. Daardoor hebben ze een bijzonder lange levensduur. Littmann stethoscopen tot de lichtste stethoscopen die er op de medische markt verkrijgbaar zijn.

Ons assortiment stethoscopen

Klinimed levert diverse Littmann stethoscopen, waaronder de Littmann Classic 3 en de Littmann Master Cardiology stethoscoop. Welk Littmann model uw voorkeur ook heeft, u profiteert van de allerbeste kwaliteit! Wij kunnen eventueel ook uw Littmann stethoscoop voor u laten graveren. Neemt u voor meer informatie even contact op met onze klantenservice.

Behalve voor stethoscopen van Littkunt u ook bij ons terecht voor stethoscopen van andere merken zoals Heine en KaWe. Wilt u meer informatie? Neemt u dan direct contact met ons op. Het Klinimedteam staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Recente beoordelingen

 • 16 Oct / Lexi

  Goede service

  Prima producten, maar ik had iets anders nodig. Verzending ging vlot en omruilen voor een ..
 • 16 Oct / Kas

  Goede aansluiting

  Ik reis vaak naar Duitsland en deze zitten erg prettig. Het is een wat zachtere stof voor ..
Item 1 of 12

Productexperts uit de zorg

Mail ons gerust met je vragen over onze producten

+6 jaar expertise in medisch materiaal

Altijd een maatwerk aanbod of een gelijkwaardig alternatief

Persoonlijke klantenservice

Direct contact met een hecht team van betrokken professionals

Meer dan 5.000 producten

Leveringen in Nederland en België

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Over ons

Bent u op zoek naar de beste kwaliteit medische producten, wij staan voor u klaar. Bel onze klantenservice voor hulp of gebruik de website om het juiste product te vinden.

Contact

Voor meer informatie over onze producten en onze dienstverlening kunt u ons bereiken op:

klinimed.nl

Tappersweg 8K

2031ET Haarlem

[email protected]

T: 085-7441446