• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Fixatiewindsel - Medische Artikelen kopen?

Een wond reinigen, ontsmetten en afdekken met een wondbedekker is in veel gevallen niet voldoende. Zeker als het gaat om verwondingen op bewegende lichaamsdelen, is het fixeren van de wondbedekker geen overbodige luxe. Gelukkig kunt u bij Klinimed terecht voor een ruim assortiment fixatiewindsels. Deze kunt u snel en gemakkelijk online bestellen, gewoon wanneer het u uitkomt.

Lees hier meer over Fixatiewindsel

Voor welke toepassingen worden fixatiewindsels gebruikt?

Fixatiewindsels worden ingezet om wondbedekkers (zoals gaaskompressen, steriele gazen of zalfgazen) op hun plaats te fixeren. Fixatiewindsel kan ook worden gebruikt om een bepaalde mate van druk op de wond uit te oefenen. Afhankelijk van welk type fixatiewindsel er gebruikt wordt, kan de zwachtel worden vastgezet met verbandklemmen of hechtpleisters.

Welk fixatiewindsel heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende fixatiewindsels verkrijgbaar om verbanden en gazen te fixeren. De keuze voor het juiste product is afhankelijk van de toepassing:

  • Elastische fixatiewindsels zijn ideaal voor het gebruik bij gewrichten en veel bewegende lichaamsdelen, zoals ellebogen, polsen, knieën en enkels. Het rekbare materiaal zorgt voor een optimale fixatie van de wondbedekker, terwijl er toch een hoge mate van bewegingsvrijheid behouden blijft. Dit type fixatiewindsels wordt het meest gebruikt.
  • Zelfklevende fixatiewindsels zijn voorzien van een adhesieve of cohesieve kleeflaag en zorgen voor een optimale aansluiting.
  • Hydrofiele windsels zijn het best geschikt voor het fixeren van wondbedekkers op exsuderende wonden.

Ons assortiment fixatiewindsels

Klinimed biedt u een uitgebreid assortiment met onder andere zelfklevende fixatiewindsels, elastische fixatiewindsels en hydrofiele fixatiewindsels of een combinatie van voorgenoemde zwachtels. U heeft daarbij de keuze uit diverse varianten van 4 tot 10 centimeter breed, van merken zoals HEKA en Klinifix. Deze merken staan garant voor een betrouwbare kwaliteit.

Fixatiewindsel online bestellen

Bij Klinimed hechten we veel waarde aan het verlenen van een zo goed mogelijke service. We doen er dan ook alles aan om het bestelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen voor onze klanten. Heeft u nog vragen met betrekking tot het bestellen van fixatiewindsel? Of kunt u het gewenste product niet vinden? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Wij zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar en helpen u graag verder.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief