• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Neustampons - Medische Artikelen kopen?

Als medische groothandel levert Klinimed alle denkbare soorten verbandmiddelen. Ook neustampons zijn bij ons gemakkelijk en veilig online te bestellen. Bekijk ons assortiment en doe uw voordeel met onze service!

Lees hier meer over Neustampons

Wat is een neustampon?

Een neustampon is een kleine tampon van een absorberend materiaal, speciaal gemaakt om in te brengen in de neus. Dit met het doel om bloedende vaatjes dicht te drukken en het bloeden te stoppen. Een neustampon moet doorgaans 24 tot 72 uur blijven zitten.

Waar worden neustampons voor gebruikt?

Neustampons worden onder andere ingezet bij acute bloedneuzen en neustrauma’s. Het is niet in alle gevallen nodig een neustampon in te brengen, maar het kan een goede keus zijn in situaties waarbij het bloeden zeer lang aanhoudt, de bloeding niet vanzelf lijkt te stoppen of de arts niet exact kan vaststellen waar de plaats van de bloeding zit. Het stoppen van neusbloedingen met een neustampon wordt ook wel tamponneren genoemd. Zowel het plaatsen als het verwijderen van een neustampon is een secuur werkje dat voorzichtig moet worden uitgevoerd. Dit mag dan ook uitsluitend door een bevoegd medisch specialist worden gedaan. Behalve bij acute hulpverlening worden neustampons ook wel gebruikt na neusoperaties.

Aandachtspunten voor het gebruik van neustampons

De patiënt kan niet ademen door het neusgat waar de tampon in zit, wat kan resulteren in hoofdpijn. Hier kan eventueel paracetamol tegen worden genomen. Activiteiten die lichamelijk inspannend zijn en de druk in het hoofd kunnen verhogen (zoals sporten en huishoudelijk werk) worden afgeraden zolang de neustampon nog in de neus zit. Om het ongemak tijdens het slapen te verlichten wordt vaak geadviseerd een extra kussen te gebruiken.

Ons assortiment neustampons

Bij Klinimed vindt u onder andere de bekende Merocel neustampons, welke bijzonder geschikt zijn voor het behandelen van acute neusbloedingen in thuissituaties, op het werk, onderweg en op het sportveld.

Behalve voor neustampons kunt u ook bij ons terecht voor andere verbandmiddelen, waaronder oogkompressen en oogverbanden, schuimverband en fixatiepleisters.

Neustampons online bestellen

Heeft u eenmaal de benodigde neustampons gevonden, dan kunt u deze direct bestellen of aan uw bestellijst toevoegen. U profiteert bij Klinimed altijd van korte levertijden en een prima service! Komt u ergens niet uit? Bel of mail gerust met onze klantenservice; onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief