• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Infuusnaalden - Venflon Pro Safety en vleugelnaalden

Een infuusnaald is een veneuze katheter die via de perifere vaten wordt ingebracht en wordt aangesloten op een infuussysteem. Vervolgens wordt deze aan een infuuspomp verbonden. Klinimed levert uitsluitend infuusnaalden die voldoen aan de Europese wetgeving inzake veilig prikken. Verkrijgbaar met een passief of een actief veiligheidssysteem.

Lees hier meer over Infuusnaalden

Ons assortiment infuusnaalden

Klinimed biedt een zeer breed en gespecialiseerd assortiment infuusnaalden. De Venflon is de meest bekende infuusnaald. Echter kunt u ook bij ons terecht voor de Venflon Pro Saftey en Vasofix infuusnaalden, Insuflons, Subcutane vleugelnaaldjes (ook wel vlindernaalden of butterflies genoemd). Daarnaast leveren wij speciale kinder infuusnaalden. Of het nu gaat om het inbrengen van een perifeer infuus, het klaarmaken van een infuussysteem of het vervangen van een infuuspomp, wij hebben alle denkbare benodigdheden in ons assortiment.

Infuusnaalden en kleurcodes

De kleurcodes van infuusnaalden geven de lengte en de dikte van de naald weer. De lengte wordt aangegeven in millimeters, voor de dikte (diameter) wordt een internationaal kleursysteem gehanteerd. Oranje is 2,0 millimeter, grijs 1,7 millimeter, wit 1,4 millimeter, groen 1,2 millimeter, roze 1,0 millimeter, blauw 0,8 millimeter, geel 0,6 millimeter en zwart 0,5 millimeter. Groen, blauw en roze zijn de meest voorkomende kleurcodes, omdat infuusnaalden in deze diktes het vaakst worden gebruikt.

Hoe lang mag een infuusnaald blijven zitten?

Over het algemeen mag een infuusnaald vier tot zeven dagen blijven zitten, waarna de naald vervangen dient te worden om irritatie van de huid te voorkomen. Wij adviseren echter om altijd het protocol van de instelling waar u werkzaam bent te volgen. Indien u te maken heeft met een patiënt die last heeft van huidirritaties als gevolg van infuusnaalden, raden we u aan om eens te kijken naar de BD Saf-T-Pro Intima naalden. Dit bijzonder veilige naaldsysteem is namelijk ook geschikt voor langdurige infuustherapie.

Voordelen van onze infuusnaalden

  • Infuusnaalden met alle kleurcodes leverbaar
  • Met passief of actief veiligheidssysteem
  • Ontwikkeld volgens Europese wetgeving ‘veilig prikken’
  • Eenvoudige punctietechniek
  • Veelal voorzien van bijspuit-poort
  • Voor éénmalig gebruik
  • Per stuk steriel verpakt

Infuusnaalden online bestellen

Heeft u infuusnaalden en toebehoren nodig? Bij Klinimed bestelt u deze gemakkelijk en snel online, waar en wanneer het u uitkomt. Daarbij profiteert u altijd van een veilige transactie via de betaalmethode van uw voorkeur, een snelle levering en een uitstekende service. Heeft u nog vragen over ons assortiment of over uw bestelling? Neem dan even contact met ons op, we staan u graag te woord!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief