• Productexperts uit de zorg
 • Persoonlijke klantenservice
 • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
 • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Spirometer benodigdheden - Medische Artikelen kopen?

Spirometrie onderzoeken vereisen vanzelfsprekend betrouwbare spirometers en spirometer benodigdheden. En daarvoor bent u bij Klinimed aan het juiste adres. Bij ons bestelt u gemakkelijk alles dat u nodig heeft om efficiënt en nauwkeurig spirometrie onderzoeken uit te kunnen voeren. Neem op uw gemak een kijkje in ons actuele aanbod.

Lees hier meer over Spirometer benodigdheden

Wat is een spirometer?

De term ‘spirometer’ is afgeleid van het Latijnse woord spirare, oftewel ademhalen. Een spirometer is een medisch apparaat dat bestaat uit een kleine machine, die middels een kabel is verbonden met een mondstuk. Het apparaat is ontworpen voor het uitvoeren van een zogeheten spirometrie onderzoek, dat zich gericht op het meten van de longfunctie. Tijdens een dergelijk onderzoek worden doorgaans meerdere parameters bekeken, welke worden weergegeven in een spirogram.

Wat wordt er precies gemeten bij spirometrie?

Afhankelijk van het precieze doel van het spirometrie onderzoek, kunnen er meerdere tests worden gedaan. De meest gebruikte is de forced vital capacity (FVC) test. Daarbij kunnen onder andere de volgende parameters worden vastgesteld:

 • Forced expiratory volume in 1 second (FEV1) – Het uitgeblazen volume gedurende de eerste seconde van de test;
 • Forced expiratory flow (FEF25-75) – De gemiddelde luchtstroom tussen 25% en 75% van de geforceerde uitademing;
 • Peak expiratory flow (PEF) – De maximale luchtstroom gedurende de test.

Wanneer wordt een spirometrie onderzoek uitgevoerd?

Spirometrie onderzoeken worden gebruikt voor het diagnosticeren en monitoren van verschillende longaandoeningen, waaronder:

 • Astma;
 • Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD);
 • Taaislijmziekte of fybrosis cystica (FC);
 • Longfibrose.

Daarnaast wordt spirometrie toegepast:

 • Voor het uitvoeren van preoperatieve risico-assessments;
 • Als standaard test om de algehele gezondheid te controleren van mensen met andere aandoeningen;
 • Voor het vaststellen van het risico op barotrauma tijdens duiken en andere onderwatersporten;
 • Voor het diagnosticeren van stemband dysfunctie of vocal cord dysfunction (VCD);
 • Voor het differentiëren tussen obstructieve en restrictieve longaandoeningen.

Een spirometrie onderzoek kan tevens gecombineerd worden met andere longfunctieonderzoeken, zoals een diffusietest en/of een bodybox onderzoek.

Ons assortiment spirometer benodigdheden

Klinimed biedt een uitgebreid assortiment met alle spirometer benodigdheden. Hierbij kunt u denken aan mondstukken, neusklemmen, bacteriefilters en spirometer desinfectiemiddelen. Wij verkopen uitsluitend spirometers en spirometer benodigdheden van hoogwaardige merken zoals Welch Allyn en Micro Medical. Daarnaast leveren wij printerrollen en printerpapier voor het afdrukken van spirogrammen.

Behalve spirometer benodigdheden levert Klinimed ook andere producten op het gebied van diagnostiek en behandeling, waaronder cholesterol testen, CRP-sneltesten en zwangerschapstesten.

Spirometer benodigdheden online bestellen

Spirometer benodigdheden online bestellen is bij Klinimed heel eenvoudig. U selecteert de gewenste producten en betaalt veilig via iDeal, PayPal of creditcard. Ook bestellingen op factuur behoren tot de mogelijkheden. Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen gaan we direct voor u aan de slag. Komt u ergens niet uit? Neem gerust even contact op met onze klantenservice, we helpen u graag!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief