• Productexperts uit de zorg
 • Persoonlijke klantenservice
 • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
 • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Spirometer - Medische Artikelen kopen?

Wilt u de longfunctie van een patiënt onderzoeken? Dan heeft u een spirometer nodig. De wetenschap van longfuncties analyseren wordt ook wel spirometrie genoemd. Een patiënt blaast in het apparaat en de zorgverlener ziet direct wat de longfunctie is. Spirometrie-onderzoeken vereisen vanzelfsprekend betrouwbare spirometers en spirometerbenodigdheden. Die vindt u uiteraard bij ons. U bestelt eenvoudig alles wat u nodig heeft om efficiënt en nauwkeurig spirometrie-onderzoeken uit te kunnen voeren. We leveren onder andere spirometers van de merken Welch Allyn en CareFusion (Vyaire Medical). Neem op uw gemak een kijkje in ons actuele aanbod.

Lees hier meer over Spirometer

Wat is een spirometer?

De term spirometer is afgeleid van het Latijnse woord spirare, oftewel ademhalen. Een spirometer is een medisch apparaat dat bestaat uit een kleine machine, die middels een kabel is verbonden met een mondstuk. Het apparaat is ontworpen voor het uitvoeren van een zogeheten spirometrie-onderzoek, dat zich richt op het meten van de longfunctie. Tijdens een dergelijk onderzoek worden doorgaans meerdere parameters bekeken. Deze worden weergegeven in een spirogram.

Wat wordt er precies gemeten bij spirometrie?

Afhankelijk van het precieze doel van het spirometrie-onderzoek, kunnen er meerdere tests worden gedaan. De meest gebruikte is de forced vital capacity (FVC) test. Daarbij worden onder andere de volgende parameters vastgesteld:

 • Forced expiratory volume in 1 second (FEV1) – Het uitgeblazen volume gedurende de eerste seconde van de test;
 • Forced expiratory flow (FEF25-75) – De gemiddelde luchtstroom tussen 25% en 75% van de geforceerde uitademing;
 • Peak expiratory flow (PEF) – De maximale luchtstroom gedurende de test.

Wanneer wordt een spirometrie-onderzoek uitgevoerd?

Spirometrie-onderzoeken worden gebruikt voor het diagnosticeren en monitoren van verschillende longaandoeningen, waaronder:

 • Astma;
 • Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD);
 • Taaislijmziekte of fybrosis cystica (FC);
 • Longfibrose.

Daarnaast wordt spirometrie toegepast bij:

 • Het uitvoeren van preoperatieve risicoassessments
 • Een standaard test om de algehele gezondheid te controleren van mensen met andere aandoeningen
 • Het vaststellen van het risico op barotrauma tijdens duiken en andere onderwatersporten;
 • Het diagnosticeren van stemband dysfunctie of vocal cord dysfunction (VCD);
 • Het differentiëren tussen obstructieve en restrictieve longaandoeningen.

Een spirometrie-onderzoek wordt tevens gecombineerd met andere longfunctieonderzoeken, zoals een diffusietest en een bodyboxonderzoek.

Ons assortiment spirometerbenodigdheden

Klinimed biedt een uitgebreid assortiment met alle spirometerbenodigdheden. Hierbij kunt u denken aan mondstukken, neusklemmen, bacteriefilters en desinfectiemiddelen. Wij verkopen uitsluitend spirometers en spirometerbenodigdheden van hoogwaardige merken zoals Welch Allyn en Vyaire. Daarnaast leveren wij printerrollen en printerpapier voor het afdrukken van spirogrammen.

Behalve spirometerbenodigdheden levert Klinimed ook andere producten op het gebied van diagnostiek en behandeling, waaronder cholesterol testen, CRP-sneltesten en zwangerschapstesten.

Spirometerbenodigdheden online bestellen

Spirometerbenodigdheden online bestellen is bij Klinimed heel eenvoudig. U selecteert de gewenste producten en betaalt veilig via iDeal, PayPal of creditcard. Ook bestellingen op factuur behoren tot de mogelijkheden. Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen gaan we direct voor u aan de slag. Komt u ergens niet uit? Neem gerust even contact op met onze klantenservice. We helpen u graag!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief