• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Doppler - Medische Artikelen kopen?

Voor zowel foetaal als voor vasculair onderzoek is het belangrijk dat u over betrouwbare apparatuur beschikt. Wij leveren diverse medische dopplers van kwalitatief hoogwaardige merken zoals Huntleigh, Hadeco en boso die snel en gemakkelijk online bij ons te bestellen zijn. Kijk op uw gemak in het onderstaande actuele aanbod en profiteer van ons ruime aanbod en onze uitstekende service.

Lees hier meer over Doppler

Wat is een doppler?

Een doppler, ook wel een duplex genoemd, is een medisch apparaat dat geluidsgolven uitzendt. Die geluidsgolven worden door het bloed dat door de slagaders stroomt teruggekaatst en weer opgevangen door het instrument. Afhankelijk van het type doppler dat gebruikt wordt, kunnen de teruggekaatste geluidsgolven versterkt worden zodat ze hoorbaar zijn voor de zorgverlener. Of er kan een visuele weergave van de geluidsgolven worden gecreëerd. Op die manier kan de specialist een goede indruk krijgen van bijvoorbeeld de doorgankelijkheid van de bloedvaten, de stroomrichting van het bloed en de functie van de kleppen in de aderen. Op die manier kunnen afwijkingen aan hart- en bloedvaten gediagnosticeerd worden.

Waar wordt een doppler voor gebruikt?

Een doppler wordt voor uiteenlopende toepassingen gebruikt. Hierbij kunt u denken aan foetaal onderzoek, zoals het luisteren naar de hartslag van een ongeboren baby. Maar ook aan gespecialiseerd vaatonderzoek voor het voorkomen van hartproblemen en diagnosticeren van de doorstroming van de bloedvaten.

Bij een doppler behoren verschillende soorten probes die de gevoelig zijn voor verschillende frequenties. De probes van 2 en 3 MHz zijn geschikt voor obstetrische (verloskundige) toepassingen. Probes van 4, 5, 8 en 10 MHz worden voornamelijk gebruikt voor vasculaire onderzoeken.

Ons assortiment doppler

Klinimed heeft diverse dopplers in het assortiment. Onze Huntleigh doppler bijvoorbeeld, is bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van vaatonderzoeken. De Sonoline doppler met 2 Mhz probe is juist bedoeld voor foetaal onderzoek, maar kan door het aansluiten van een andere probe (met een hogere frequentie) ook gebruikt worden voor vasculaire onderzoeken. Uiteraard leveren wij ook overige toebehoren voor doppleronderzoeken. Hierbij kunt u denken aan onder andere ultrageluidsgel en echo printpapier.

Doppler online bestellen

Als uw leverancier van medische apparatuur vinden we het bij Klinimed belangrijk om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen informeren over onze producten. We hebben dan ook nauw contact met diverse productexperts uit de zorg die wij voor inhoudelijke, productgerelateerde vragen kunnen raadplegen. Neem gerust contact op met onze klantenservice als u ergens niet uit komt. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief