• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Curette kopen? uitgebreid assortiment medisch instrumenten online te bestellen

Als moderne zorgleverancier biedt Klinimed u een indrukwekkend assortiment medische instrumenten. Vanzelfsprekend zijn er ook diverse curettes in deze categorie te vinden. Wij leveren uitsluitend curettes van gerenommeerde fabrikanten zoals KAI, Stiefel, Miltex en Bionix. Daarmee bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en een optimaal gebruikscomfort. Bekijk op uw gemak ons aanbod en kies voor de beste kwaliteit tegen een verrassend scherpe prijs!

Lees hier meer over Curette

Welke soorten curettes zijn er?

Er zijn verschillende soorten curettes. De meest gebruikte zijn de zogeheten ring curettes. Deze zijn voorzien van een scherp geslepen, ringvormig blad en zijn ideaal voor het verwijderen van (oppervlakkig) weefsel. Er zijn ook speciale oorcurettes. Deze worden meestal gebruikt voor het verwijderen van cerumen uit het oor. Daarom hebben ze geen scherp maar juist een stomp ‘lusje’, om te voorkomen dat het oorkanaal beschadigd. Verder zijn er nog paradontale curettes, welke worden onderverdeeld in universele curettes en Gracey curettes. Wanneer weefsel moet worden afgenomen voor onderzoek kan er in bepaalde gevallen kan ook een huidschaaf biopsiemesje of zogenaamde huid-stans (biopsie punch) worden gebruikt.

Voor welke toepassingen worden curettes gebruikt?

Een curette is een medisch instrument dat wordt gebruikt voor curettages (kleine gynaecologische ingrepen, bijvoorbeeld om slijmvlies uit de binnenkant van de baarmoeder te verwijderen). Verder worden ze gebruikt voor het verwijderen van organisch weefsel, (zoals cystes en wratjes), angioom, necrose en epidermale naevi, alsmede voor biopsies. Ook in de tandheelkundige zorg maakt men veelvuldig gebruik van curettes - deze worden door tandartsen en mondhygiënisten gebruikt voor het verwijderen van onder andere tandplak en tandsteen.

Ons assortiment curettes

Klinimed biedt u een uitgebreid assortiment medische curettes, leverbaar in verschillende soorten en maten. Zo hebben wij diverse huidcurettes van KAI, welke speciaal zijn gemaakt voor dermatologische toepassingen. Deze curettes zijn vervaardigd uit chirurgisch staal en worden steriel en per stuk verpakt. Onze ring curettes van Stiefel en Miltex zijn bijzonder geschikt voor onder andere het verwijderen van wratjes en kleine goedaardige tumoren op plaatsen met minimaal beweeglijk weefsel. Wanneer u op zoek bent naar oorcurettes dan zijn de flexibele oorcurettes van Bionix een aanrader. In elke set zitten curettes met maar liefst zes verschillende lusjes, zodat u voor elke patiënt en elke situatie de juiste lusvorm heeft. Het is sowieso raadzaam om verschillende soorten curettes uit te proberen, zodat u kunt bekijken welke er prettig in de hand liggen en een optimale grip bieden.

De meeste van onze curettes worden geleverd in verpakkingen van 10, 20 of 50 stuks. De curettes zelf zijn echter altijd individueel verpakt.

Behalve voor curettes kunt u ook bij ons terecht voor andere medische instrumenten. Hierbij kunt u denken aan scalpels en scalpelmesjes, wondhaken en wondspreiders, pincetten en complete disposable instrumentensets.

Curettes online bestellen

Bij Klinimed heeft kwaliteit altijd de hoogste prioriteit. Dat geldt niet alleen voor de producten die wij leveren, maar ook voor de service die we verlenen. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week op onze website terecht voor het bestellen van uw medische instrumenten, chirurgische disposables, verbandmiddelen en overige zorggerelateerde producten. De meeste producten zijn direct uit voorraad leverbaar, waardoor wij een snelle levering kunnen garanderen. En als u vragen heeft over onze curettes of over de andere producten uit ons assortiment, dan kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Ons team denkt graag met u mee! Voor het plaatsen van spoedbestellingen kunt u ons het beste even bellen; op die manier kunnen wij u zo snel mogelijk van dienst zijn.

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief