• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Scalpel en scalpelmesjes van Swann Morton - Alles voor chirurgie

 

scalpel-voor-chirurgie

Scalpel en scalpelmesjes

Voor vele chirurgische toepassingen worden scalpels ingezet. Scalpels zijn vlijmscherp, snijden moeiteloos door weefsel heen en zijn ontworpen voor precisiewerk.
De oorsprong van het woord ‘scalpel’ laat zich herleiden tot het Latijnse scalpellum, dat weer afkomstig is van scalprum (mes) en scalpere (snijden). Het maken van menig incisie gebeurt met de scalpelmesjes van Swann Morton. Deze zijn uiteraard verkrijgbaar bij Klinimed! Neem op uw gemak een kijkje in ons uitgebreide assortiment en profiteer van onze uitstekende service.

Lees hier meer over Scalpel

Ons assortiment scalpels en scalpelmesjes

Klinimed levert een uitgebreid assortiment met scalpels en scalpelmesjes van het bekende merk Swann Morton. Deze zijn vervaardigd uit chirurgisch carbonstaal volgens BS2982 en BS EN27740.
Medische scalpelmesjes hebben allemaal een nummer, dat verwijst naar een specifieke vorm en afmeting. De meest gebruikte scalpelmesjes zijn de mesjes met nummer 15 en de scalpels met nummer 11. Het nummer 15 mesje is een klein mesje met een curve in het snijvlak, dat bij uitstek geschikt is voor kleinere chirurgische ingrepen. Het nummer 11 mesje heeft een spitse punt met een recht snijvlak en wordt gebruikt in combinatie met een mesheft nummer 3.
Voor het veilig en comfortabel gebruiken van scalpelmesjes wordt een scalpelhouder (mesheft) gebruikt. Een scalpelhouder past bij specifieke mesjes. De meest gebruikte scalpelhouder voor Swann Morton scalpels is nummer 3 - hierop passen mesjes nummer 11, 15, 12, 13, 10, 9 en 16.
Op scalpelhouder nummer 4 passen de scalpelmesjes met typenummers 18, 19, 20, 21, 22, 22A, 23, 24, 25, 25A, 26, 27 en 36.

Wat zijn de voordelen van disposable scalpels met heft?

In ons assortiment kunt een keuze maken uit disposable steriele scalpels met heft of disposable steriele scalpels zonder heft, welke in combinatie met een scalpelhouder gebruikt worden.
Het grootste voordeel van disposable scalpels met heft is dat u minder handelingen hoeft uit te voeren. Disposable scalpels met heft zijn klaar voor gebruik – u hoeft hierbij dus geen scalpelmesje op de scalpelhouder te plaatsen. Dat betekent ook dat u gebruikte scalpelmesjes niet van de scalpelhouder hoeft af te halen. Een nadeel van disposable scalpels met heft is dat het heft iets minder stevig is dan de standaard scalpelhouders.

Hoe kan ik veilig scalpelmesjes verwijderen?

Maakt u gebruik van een standaard scalpelhouder met disposable scalpelmesjes? Dan moeten de scalpelmesjes na elke ingreep verwijderd worden, zodat u de scalpelhouder kunt steriliseren voor volgend gebruik. Het verwijderen van scalpelmesjes uit de scalpelhouder is een lastige handeling waarbij enige kracht moet worden gezet. Wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan, bestaat het gevaar dat het scalpelmesje afbreekt of wegschiet. Daarom wordt het verwijderen van scalpelmesjes vaak gedaan met behulp van een Mosquito klem. Makkelijker is echter om de Swann Morton Blade Remover te gebruiken – deze mesjesverwijderaar is speciaal voor dit doel ontwikkeld en reduceert het risico op incidenten.

Voor welke toepassingen worden scalpels gebruikt?

Scalpels worden voornamelijk gebruikt voor chirurgische toepassingen zoals steekincisies, operaties en abcesdrainages. Daarnaast worden scalpels gebruikt voor het uitsnijden van likdoorns en het verwijderen van overtollig eelt op de voeten.

Scalpel en scalpelmesjes online bestellen

Wilt u scalpels en scalpelmesjes online bestellen? Dat is zo geregeld via de online shop van Klinimed! U bent bij ons altijd verzekerd van een zeer uitgebreid aanbod, een veilige betaling en een snelle levering. Bent u op zoek naar specifieke scalpelmesjes die niet in ons standaard assortiment staan, dan kunnen wij deze desgewenst bestellen. Neem in dat geval even contact met ons op. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief