• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Eilandpleister huidvriendelijk en waterdicht? bekijk onze steriele pleisters

De combinatie van een niet verklevend kompres en fixatiepleister

De eilandpleister beschermt wonden tegen bacterien, infecties, vocht en vuil. Steriele eilandpleisters zijn uitermate geschikt om bescherming te bieden tegen vocht, vuil en bacteriën. Onze pleisters zijn speciaal geschikt voor de verzorging van bijvoorbeeld:

  • Grotere wonden
  • Post operatieve wonden
  • Schaafwonden

Lees hier meer over Eilandpleister

Welke eilandpleisters hebben wij?

Leukomed eilandpleisters en Mepore wondpleisters  zijn erg bekend om hun huidvriendelijkheid en het absorberend vermogen. Deze eilandpleisters zijn beschikbaar in verschillende maten. Vaak worden eilandpleisters gezocht die een groot wondkussen hebben zoals 10x10 of eilandpleisters in 5x5. Vaak zijn de grote maten niet echt de goedkopere eilandpleisters, omdat ze meer voor chirurgische wonden gebruikt worden. Deze elastische pleisters beschermen natuurlijk, maar zijn niet per se waterdicht dus hou daar rekening mee. Voorzien van een speciale niet verklevende wondkussen zijn deze eilandpleister geschikt bij licht natte wonden, maar voor het zwaardere werk wordt toch anders aanbevolen. De kleefrand verschilt per merk de Leukomed eilandpleister is bijvoorbeeld een enorm huidvriendelijke pleister, maar een Hekaplast of Kliniplast border voelt ook zacht en trekt niet veel. Het elastische materiaal en de goede kleefconnectie houden de pleisters goed, waardoor deze vaak op bewegende lichaamsdelen gebruikt worden. 

Hoe gebruik je eilandpleisters?

Het juiste wondmateriaal is het halve werk. Gebruik idealiter een wat duurdere eilandpleister met een kompres die niet aan de wond blijft kleven. Maak eerst de wond goed schoon en droog de huid. Breng de eilandpleister aan en vervang deze bij voorkeur dagelijks, tenzij je gebruik maakt van bijvoorbeeld Mepore. Deze eilandpleister heeft een speciale bovenlaag die extra bescherming biedt tegen vocht, vuil en bactieren. Bovendien is de bovenlaag van deze steriele pleister waterdicht, waardoor je ermee kan douchen. 

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief