Eilandpleister

De combinatie van een niet verklevend kompres en fixatiepleister

De eilandpleister beschermt wonden tegen bacterien, infecties, vocht en vuil. Ideaal bij schaafwonden of andere kleine wondjes, want de pleister is rondom dicht geplakt. Vaak kan je deze in verschillende afmetingen komen en van verschillende merken. Wij voeren naast de bekende Leukomed eilandpleister ook Kliniplast en Hekaplast eilandpleisters, omdat ze meestal adequaat aan het gebruik zijn en soms is goedkoper dan wel fijner of is de afmeting net te groot. 

Deze elastische pleisters beschermen natuurlijk, maar zijn niet per se waterdicht dus hou daar rekening mee. Voorzien van een speciale niet verklevende wondkussen zijn deze eilandpleister geschikt bij licht natte wonden, maar voor het zwaardere werk wordt toch anders aanbevolen. De kleefrand verschilt per merk de Leukomed eilandpleister is bijvoorbeeld een enorm huidvriendelijke pleister, maar een Hekaplast voelt ook zacht en trekt niet veel. Het elastische materiaal en de goede kleefconnectie houden de pleisters goed, waardoor deze vaak op bewegende lichaamsdelen gebruikt worden. 

Hoe gebruik je Eilandpleisters?
Maak de wond goed schoon en droog deze, waarna je de pleister aanbrengt. Vervang de pleister regelmatig zo ongeveer elke dag of als deze erg vies is.

 

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!