• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Biopsy punch - Medische Artikelen kopen?

Sommige huidaandoeningen en –afwijkingen kunnen gediagnosticeerd worden door directe observatie of palpatie. In de meeste gevallen is er echter ook microscopisch of histologisch onderzoek van het huidweefsel vereist om de juiste diagnose te kunnen stellen. Hiervoor dient een huidbiopt te worden afgenomen bij de patiënt. Om dit op een veilige en verantwoordelijke manier te kunnen doen, maakt men doorgaans gebruik van een biopsy punch. Bekijk op uw gemak het assortiment biopsy punches van Klinimed en bestel deze eenvoudig online wanneer het u uitkomt.

Lees hier meer over Biopsy punch

Voor welke toepassingen zijn biopsy punches geschikt?

Een biopsy punch is een circulair mesje dat is vervaardigd uit roestvast of chirurgisch staal en gebruikt wordt voor het nemen van huidbiopten. Met andere woorden: het verwijderen van een stukje huid om te onderzoeken. Biopsy punches worden daarom ook wel biopsie stansjes, huidstansjes of biopteurs genoemd. Biopsy punches zijn onmisbaar bij het diagnosticeren van onder andere huidtumoren (melanomen en carcinomen), pigmentvlekken, inflammatoire laesies en chronische huidaandoeningen.

Hoe worden biopsy punches gebruikt?

Biopsy punches worden vaak ingezet met de zogeheten appelboortechniek. Hiermee wordt een stukje weefsel van twee tot acht millimeter doorsnee ‘geponst’; het cirkelvormige mesje wordt met een draaiende beweging door de epidermis en dermis geduwd, tot een diepte van maximaal 7 millimeter. Daarna kan het stukje weefsel met behulp van een pincet en een chirurgisch schaartje van de onderlaag worden afgeknipt. Vervolgens wordt de wond verzorgd met een sponsje (zoals die van Spongostan) om de bloedstolling te bevorderen en daarna afgeplakt of gedicht met een hechting. Met een plaatselijke verdoving kan deze procedure volledig pijnloos worden uitgevoerd. Voor het verwijderen van oppervlakkig weefsel wordt doorgaans gebruik gemaakt van curettes.

Ons assortiment biopsy punches

Klinimed biedt u een compleet assortiment biopsy punches, welke speciaal zijn ontworpen voor het nemen van huidbiopten. Wij leveren uitsluitend kwalitatief hoogwaardige, chirurgische biopsy punches van toonaangevende merken zoals KAI en Miltex. Onze biopsy punches zijn leverbaar in diameters van 1 tot en met 8 millimeter en zijn allemaal individueel en steriel verpakt.

Biopsy punch online bestellen

Klinimed is hét adres voor al uw medische instrumenten. Ook biopsy punches kunt u bij ons snel en gemakkelijk online bestellen. Daarbij bent u altijd verzekerd van een snelle levering en een prima service! Kunt u het juiste product niet vinden of heeft u vragen over een product of over uw bestelling? Neemt u dan even contact op met onze klantenservice. We denken graag met u mee!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief