• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Hydrocolloid verband

Alle merken hydrocolloid verband

Hydrocolloid verbanden zoals de Duoderm E, Duoderm SignalDuoderm extra thinKlinidermKliniderm Hydro en Kliniderm Border en Hydrocoll zijn allemaal Hydrocolloide verbanden welke gebruikt worden in verschillende wondstadia. 

Lees hier meer over Hydrocolloid verband

Wat is hydrocolloid verband eigenlijk?

Een hydrocolloid verband wordt dan ook wel eens een tweede huid genoemt en bestaat uit polyurethaan en uit een laag hydrocolloid materiaal zoals pectine, gelatine of sodium carboxymethylcellulose. Wondmateriaal als Duoderm en Kliniderm worden dus ingezet om de vorming van granulatieweefsel te bevorderen. De diverse verbanden kunnen meerdere dagen blijven zitten en worden vaak gebruikt bij:

  • Ulcus cruris venosum verband voor open been
  • Decubituswondverband voor aan de hiel of stuit 

Duoderm verband onze voorkeur!

Duoderm verbandmateriaal en andere hydrocolloiden nemen het wondvocht goed op en zorgen voor een vochtig wondklimaat. (Doordat er een vochtig wondklimaat ontstaat geneest een wond sneller.) Bij het verwijderen van dood weefsel en necrose helpt een vochtig wond klimaat leukocyten en macrofagen om de dode cellen te verwijderen. De huidcellen groeien ook makkelijker terug in een vochtige wond dan onder een korst. Vaak wordt er door patienten ook minder pijn ervaren in wonden die vochten worden gehouden.

 

 

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief