Alere hCG Easy zwangerschapstest per 20st.

Bel voor beschikbaarheid! info
40,17 (excl. BTW)
iDeal, veilig betalen bij uw eigen bank MisterCash / Bancontact
 • usp 14 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • usp Klantbeoordeling 4,2 / 5 door zorgverleners
 • usp Gratis verzending vanaf €200,-
 • usp Compleet assortiment
 • usp Persoonlijke klantenservice
De Alere hCG Easy zwangerschapstest is een gebruiksvriendelijke en snelle methode voor het vaststellen van een zwangerschap. Deze zwangerschapstest is uitsluitend bedoeld voor professioneel diagnostisch gebruik en kan vanaf dag 7 na de mogelijke bevruchting gebruikt worden.

Voor welke toepassingen worden Alere hCG Easy zwangerschapstests gebruikt?

De Alere hCG Easy zwangerschapstest is ontwikkeld voor de kwalitatieve detectie van humaan choriongonadotrofine (hCG) in de urine. hCG is een hormoon dat wordt aangemaakt door de blastocyste, waarvan een deel uitgroeit tot extraembryonaal weefsel (de placenta). Het hormoon is normaal gesproken vanaf 7 dagen na de bevruchting detecteerbaar in de urine. Omdat de hoeveelheid hCG de eerste dagen van de zwangerschap zeer snel stijgt, is dit een uitstekende manier om vast te stellen of een vrouw wel of niet zwanger is. De hoeveelheid hCG in de urine blijft tot ongeveer de tiende week van de zwangerschap stijgen, waarna het niveau zal stabiliseren.

Hoe gebruik ik de Alere hCG Easy zwangerschapstest?

Om de test uit te voeren is een urinemonster van de patiënt nodig. Hoewel dit in principe op elk moment van de dag kan worden afgenomen, wordt aangeraden om gebruik te maken van de eerste ochtendurine; ‘s ochtends is de hoeveelheid hCG in de urine van een zwangere vrouw namelijk het hoogst. De urine dient in een schone, droge plastic of glazen urinepotje verzameld te worden. Het urinemonster kan indien noodzakelijk tot 72 uur na afname in de koelkast worden bewaard (bij een temperatuur van 2 tot 8 ºC, maar moet voorafgaand aan de test wel op kamertemperatuur zijn. Zodra u klaar bent om de test uit te voeren verwijdert u de verpakking.

Er zijn vier testmethodes:

A: Het absorberende gedeelte van de zwangerschapstest gedurende 15 seconde in het urinemonster dopen.
B: Het absorberende gedeelte van de zwangerschapstest gedurende 3 tot 10 minuten voor de helft in het urinemonster dopen.
C: De zwangerschapstest op een schoon, vlak oppervlak neerleggen en met behulp van een pipet een hoeveelheid van het urinemonster op het absorberende gedeelte aanbrengen.
D: De patiënt vragen om het absorberende gedeelte van de zwangerschapstest gedurende 3 tot 7 seconden onder de urinestraal te houden.

Hoe interpreteer ik de testresultaten?

De resultaten kunnen 3 tot 10 minuten na het toevoegen van het monster worden afgelezen, ongeacht de gebruikte testprocedure.

 • Twee blauwe lijnen: Indien er één lijn verschijnt bij de C (Controle Line) en de tweede bij de R (Result Line) is er sprake van een positieve testuitslag (zwanger). De kleurintensiteit van de blauwe lijnen kan variëren.
 • Eén blauwe lijn: Indien er één lijn verschijnt bij de C (Control Line) en er geen zichtbare blauwe lijn verschijnt bij de R (Result Line) is er sprake van een negatieve testuitslag (niet zwanger).
 • Geen blauwe lijn(en): Als er geen lijn verschijnt bij de C (Control Line) dan is de testuitslag ongeldig. Meestal is dit het gevolg van onvoldoende monstermateriaal of incorrecte procedurele technieken. Lees in dat geval de gebruiksaanwijzing nogmaals door en herhaal de procedure met een nieuwe zwangerschapstest.

Resultaten die na 10 minuten verschijnen dienen genegeerd te worden.

Wat zijn de voordelen van de Alere hCG Easy zwangerschapstest?

 • Voor snelle detectie van hCG in de urine;
 • Te gebruiken vanaf 7 dagen na de mogelijke bevruchting;
 • Zeer betrouwbare testresultaten;
 • Geschikt voor 4 verschillende testmethodes;
 • In staat tot het detecteren van hCG in de urine bij concentraties vanaf 25mlU/mL;
 • Voor professioneel gebruik.

Ja, ik wil meer weten over de Alere hCG Easy zwangerschapstest!

Heeft u vragen over de Alere hCG Easy zwangerschapstest of over een van onze andere zwangerschapstesten? Neem gerust contact met ons op. De medewerkers van Klinimed helpen u graag bij het vinden van de juiste producten voor uw specifieke toepassingen.


Specificaties

Artikelnummer(s) Alere hCG Easy zwangerschapstest per 20st. (3006349)

Vragen over dit product

Er zijn nog geen vragen gesteld over dit product. Stel gerust uw vraag!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product, voeg hieronder uw beoordeling toe!