• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

ECG elektroden, ECG gel, ECG papier voor onderzoek

Alle ECG benodigdheden op 1 plek

Heeft u wel eens een ElectroCardioGram gemaakt of laten maken? Een ECG? Het maken van een ElectroCardioGram doet u met behulp van ECG Elektroden. Deze leiden met behulp van elektrische seintjes een signaal terug naar het ECG apparaat. Daarmee wordt een beeld van uw hartslag geschreven en gemeten. 

Lees hier meer over ECG elektroden

De voordeligste ECG elektroden?

De meest voordelige ECG plakkers zijn diegene die een goed signaal geven. Én die de interpretatie van een ECG scan duidelijk maken. Gebruik geen krokodillenbekjes. Dat raden we af. Omdat deze in combinatie met opgedroogde geleidingsgel niet altijd het beste signaal geven. Daarom raden wij de AMBU  elektroden  aan.

Een ECG afnemen is aanbevolen bij verdenking van verschillende aandoeningen. Zoals AF, Bradycardie en Angina pectoris. Maar ook bij het vastleggen van een ritmestoornis wanneer de patient last heeft van klachten. Wij raden aan altijd gebruik te maken van een Cardiograaf met interpretatie. Omdat deze volgens onderzoek zorgt voor een hogere nauwkeurigheid bij het bepalen van het ziektebeeld. Het helpt om nauwkeuriger een beeld te bepalen bij gemiddeld 1 op de 5 ECG onderzoeken.

Een ECG apparaat of Cardiograaf  wordt gebruikt om de elektrische activiteit te meten van het hart in combinatie met de bijbehorende juiste elektroden is het mogelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de q r s en t top op het cardiogram. Naast Ambu elektroden hebben wij ook ECG-elektroden van 3M die vaak gebruikt worden als er patienten spontaan een ECG nodig hebben bij bijvoorbeeld pijn op de borst. 

Hoe moet je ECG elektroden plaatsen

12 leads ecg aanleggen

Het juist aanleggen van elektroden is een belangrijke handeling. Wij kunnen u  er van alles over vertellen. Maar beelden zeggen meer dan duizend woorden. Zie hier van het RAV een handig filmpje! Heeft u verder vragen of opmerkingen? Of zit het product er niet tussen dat u nodig heeft? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

 

 

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief